Bonjour.blagdansko darivanje: Upotpunite svoj interijer sa Ignis blagdanskim svijećama - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Bonjour.blagdansko darivanje: Upotpunite svoj interijer sa Ignis blagdanskim svijećama

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
7.12.2021.

Naše blagdansko darivanje već polako postaje sve zanimljivije sa raznovrsnim poklonima koji će uljepšati vašu svakodnevicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom 12. mjeseca za svaki dan smo pripremili poklone za vas zajedno sa našim partnerima koji uključuju dodatke za dom, beauty novitete, ali i zanimljive modne dodatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas vas darujemo sa posebnim blagdanskim svijećama u potpisu bh. brenda Ignis candle.

Bez obzira šta za vas znači 'dom', sigurno postoji nešto nostalgično u mjestu koje zovemo dom. To je mjesto gdje ljubav prebiva, uspomene se stvaraju, prijatelji i porodica pripadaju, a smijehu nikad kraja. Ima li boljeg načina da unesete toplinu u svoj dom od prelijepe svijeće?

Svijeće su tradicija u mnogim kulturama, oslonac u mnogim domovima, pa čak i luksuz kojim možete počastiti sebe i druge.

Upoznajte Ignis svijeće

Dekorativni studio Ignis je kreativni mali biznis koji se nalazi u Mostaru. Sigurno mjesto gdje su kvaliteta, kao i vizuelni izgled zagarantovani. Kreiramo prekrasne ručno rađene skulpturalne svijeće koje će unijeti toplinu u vaš dom.

Ono čemu nas je prošla godina naučila je da više brinemo o sebi i svom interijeru i da je zaista bitno da kod kuće napravimo pravu oazu kako bi se lakše nosili s nakupljenim stresom. Otuda i ideja i inspiracija da u vaš dom uvedete svjetlo i razne oblike koje naše svijeće nude, nešto što se ne može kupiti u svakoj prodavnici i nešto što sadrži dašak osobnosti. Započelo je kao mali hobi koji je postepeno prerastao u mali biznis, biznis koji je okružen divnom zajednicom ljudi koji vole održive, prirodne i ručno rađene proizvode. Trudimo se maksimalno da objavljujemo radove da bi kupcima na najbolji mogući način prezentovali kvalitetu naših proizvoda. Ignis svijeće nisu obične svijeće, nego su to svijeće koje će sigurno smo stvoriti jedni priču o ljubavi, romantici, ispunjenosti i posebnosti trenutka. Naš asortiman je bogat različitim oblicima svijeća, kao i širokim spektrom boja i sve to u cilju da naši kupci imaju bolju ponudu i više izbora.

Vaše je samo da pogledate naše ponude, izaberete svijeće po vašem ukusu i uživate u kutku koji će naše svijeće učiniti profinjenim i magičnim. Ono čemu pridajemo veliku dozu pažnje je i pakovanje naših proizvoda, jer pakovanje je jednako bitno kao i sami proizvod. Trudimo se maksimalno da pazimo na svaki detalj. Koristimo posebno izrađene kutije koje zajedno sa cvijećem, naljepnicom Ignis i vrpcom čine dekoraciju neodoljivom. Kartice zahvale koristimo da na neki način iskažemo zahvalnost za kupljeni proizvod, a kartice upozorenja da vas uputimo u pravilan način korištenja naših svijeća. Iza malog brenda Ignis nalazi se Hana Pandur, studentica Dizajna Interijera na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Svijeće pravimo uz želju da ispunimo mnoge standarde. Ljubav prema našoj planeti i ekološki osviještenim potrošačima bila je jedan od razloga da pažljivo biramo materijale za izradu svijeća. Spoj prirodnog sojinog voska koji koristimo za ručnu izradu svijeća i fitilja od pamuka čini naše svijeće posebnim. Sigurno smo da će ljubav prema ovom poslu i dalje biti na visokom nivou, te da ćemo konstantno upotpunjavati našu ponudu.

Zašto sojin vosak?

Postoji mnogo vrsta voskova. Evo zašto smo se mi odlučili za sojin vosak.

Svijeće od sojinog voska imaju toliko prednosti koje biste mogli propustiti ako ste navikli paliti svoje tradicionalne svijeće na bazi parafina. Soja je bolja za vaše zdravlje, vašu atmosferu i životnu sredinu. Sojine svijeće se proizvode od soje, prirodnog, obnovljivog izvora koji u mnogim regijama uzgajaju lokalni farmeri. Namijenjen je za ekološki osviještene kupce i one koji paze na svoje zdravlje, jer tokom gorenja svijeće ne oslobađaju štetne plinove. Sojin vosak ima niže talište, stoga će takva svijeća goriti duže i to u prosjeku oko 50%. Osim što je zdravija, dugoročno gledano, finansijski je i isplativija.

Kako je sojin vosak napravljen od biljnog ulja, on gori i ne oslobađa poznate kancerogene tvari kada se sagori. Mrlje od sojinog voska je mnogo lakše ukloniti iz tkanine ili stolnjaka jer je biorazgradiv, jednostavnim brisanjem i nestaje. Koristimo 100% pamučne fitilje, izrađene od prirodnih vlakana  umočenih u sojin vosak. Svijeća od soje dobro funkcionira za zadržavanje mirisa eteričnih ulja koja se često koriste za mirisne svijeće. Budući da sporije gore, miris se postepeno oslobađa, neće odmah doći do talasa jakog mirisa. Ovo stvara ugodniju atmosferu za većinu ljudi.

Blagdanska kolekcija

Pošto nam stižu Božićni i novogodišnji praznici bazirat ćemo se na našu Xmas collection. Xmas collection je set od 3 mini mirisne svijeće u oblicima pahuljice, jelkice i čizmice.

Kako miriše naša nova XMAS kolekcija?

Toplo mlijeko s baznim notama slatkog meda unose smirujuće arome zbog kojih nam dan može postati ugodniji i bolji. Puno puta ne razmišljamo o tome koliko neki proizvod može biti štetan, pogotovo ako ga udišemo na dnevnoj bazi. Naši mirisi su izrađeni od pomno biranih prirodnih sastojaka što je iznimno važno za naše zdravlje.

Osvojite tri svijeće iz Ignis Xmas kolekcije u Bonjour.blagdanskom darivanju!

Ove Xmas svijeće koje će biti šarmantan dodatak vašem interijeru možete osvojiti i u našem darivanju.

Kako biste sudjelovali u Facebook i Instagram darivanju, potrebno je da:

  • u komentarima ispod ove objave na Facebooku i Instagramu tagirate prijatelje koji bi također sudjelovali u ovom darivanju.
  • a mi ćemo slučajnim odabirom putem Random aplikacije izabrati dobitni komentar!
  • Igramo se do srijede, 8.12. u 14:00h kada u komentarima ispod Facebook i Instagram objave darivanja objavljujemo dobitnika.

Nagradu mogu osvojiti samo Bonjour.ba Facebook fanovi i Bonjour.ba Instagram pratitelji iz BiH. Sretno!

***
Naslovna fotografija: Ignis candle

Povezani članci

Najpopularniji članci