Bonjour.blagdanski recepti do 30KM: Veganski linzeri
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETSigurni smo da će se mnogi složiti da su prepoznatljivi linzeri jedna od onih tradicionalnih slastica kojim još od djetinjstva ne možemo odoljeti tijekom blagdana.
Ti očaravajući zalogaji prhkog tijesta i slatkaste arome omiljenog džema razlog su da se ovaj kolačić svake godine nađe na vrhu naših slatkih blagdanskih želja. Stoga, kako ni ovogodišnja čarobna blagdanska sezona ne bi prošla bez mnogima omiljenog kolača u sklopu naše rubrike Bonjour.blagdanski recepti do 30KM imamo recept koji će probuditi najljepša blagdanska sjećanja.
Za ovu našu posebnu blagdansku rubriku pronašli smo jela koja će se uklopiti u ograničeni budžet od 30KM, no željeli bismo napomenuti da cijene proizvoda mogu varirati od mjesta prodaje.
Nakon što nam je otkrila koje nutritivno bogate juhe ćemo birati za blagdanski ručak, Belma Halilović za našu rubriku kreirala je recept za veganske linzere koji će vas mirisima, ali i okusima instant teleportirati u djetinjstvo kada smo uživali u ukusnim kolačima naših baka.
Belma je za kreiranje ove slastice birala prepoznatljive proizvode brenda MEGGLE koji će učiniti da se ovaj kolač rastapa u vašim ustima. Stoga, kako biste se ovih blagdana prisjetili onih najljepših okusa iz dana kad smo još bili mališani, u nastavku vam donosimo sastojke i pripremu za veganske linzere.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 60 g šećera u prahu
- vanilin šećer
- korica limuna
- 170 g MEGGLE Premium Vegan zamjena za maslac na biljnoj bazi
- 30 ml ovsenog mlijeka
- Džem po želji
Priprema:
Pomiješati brašno, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu u posudi. Dodajte MEGGLE Premium Vegan zamjenu za maslac na biljnoj bazi i ovseno mlijeko, pa izmiksati mikserom dok se ne sjedini. Oblikujte loptu, zamotati plastičnom folijom i ostavite jedan sat u frižideru.
Zagrijte rernu na 180°C. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i razvaljajte ga pomoću oklagije. Izrežite Linzer kekse pomoću kalupa. Pobrinite se da imate jednaku količinu donjih i gornjih keksića.
Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 8-10 minuta u zagrijanoj rerni. Čim krajevi počnu lagano rumeniti, keksići su gotovi.
Stavite ih na rešetku za hlađenje da se potpuno ohlade prije punjenja. Staviti malo džema na svaki donji keksić, a odozgo lagano pritisnite poklopac.
Prije serviranja pospite šećerom u prahu.
Servirajte ih nakon blagdanskog ručka na omiljeni tanjur. Sigurni smo da će ukrasti pažnju svih gostiju.
Dobar tek!
* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba