Sarajevo: Najzanimljivija mjesta sa Bonjour.ba x Sarajevo Film Festival cekerom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo: Najzanimljivija mjesta sa Bonjour.ba x Sarajevo Film Festival cekerom

Tekst:

Emina Smaka

GOURMET
14.8.2023.

Ne preuveličavamo kada kažemo da su oči regije ovih dana fokusirane na glavni grad BiH i Sarajevo Film Festival.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pored filmskih zvijezda i zanimljivih osoba iz svijeta showbiza, grad u ovom periodu posjeti veliki broj turista kako iz drugih gradova BiH pa tako i iz regije. Stoga smo za vas prošetali ulicama Sarajeva za vrijeme Festivala u potrazi za 'hot spots' koje ćete željeti posjetiti. Kroz ovu šetnju nas je pratio i poseban modni dodatak 'Bonjour.ba x Sarajevo Film Festival' ceker, idealan za nositi SFF Journal, neizostavnu bocu s vodom te sve stvarčice koje vam zatrebaju u toku dana. 

 Jednostavan, chic i u duhu Sarajevo Film Festivala – možete li zamisliti bolju pratnju u vašim šetnjama? 

Tako smo uz SFF Journal i ceker, krenuli na prvu kafu kako bismo isplanirali ostatak dana. Prva postaja za opuštanje se nalazila tik iznad grada. Ne nužno u žiži SFF dešavanja, ali lokacija koja nas je uz pogled na grad pun turista inspirisala za ostatak dana. Riječ je o kafeu Kawa s jednim od najuzbudljivijih pogleda i interijera u kakvom volimo započeti dan

 Iz Kawe smo se spustili u grad gdje smo bili korak bliže centru dešavanja. Eating point – mjesto za zabavna druženja i osvježenje uz omiljenu Coca Colu. Eating point je tu svaki dan do kraja Festivala od 15 - 19h. 

 Vrijeme je došlo i za kratku gourmet pauzu te smo svratili do omiljene ljetne bašte tik iza kulisa Festivala, u restoran Manolo. Birati između sushija, King shrimp tempure ili pak woka, nije jednostavna odluka kako smo mislili da će biti. Chefu kuhinje šaljemo čistu 5! 

 
Ako je pak vaše nepce u žudnji za morskim specijalitetima, onda se uputite na adresu Obala Maka Dizdara 8 na kojoj vas čeka restoran Luka. Pored ukusnih jela uživat ćete uz pogled na Miljacku okruženi mnoštvom mirisnog cvijeća. 

 Uz sladoled iz omiljenog Marshall's' Gelata posjetili smo još jedan put crveni tepih Festivala i zaključili da bi naš ceker bio odličan model na istom. Možda naredni put. 

 Dan u Sarajevu za vrijeme Festivala, uživajući u gourmet ponudi, ukusnoj kafi i osvježavajućem sladoledu smo završili uz piće na omiljenoj lokaciji za insajdere – Delikatesna radnja. Poželjet ćete naručiti čašu hladnog vina iz ponude od čak 50 etiketa. 

 Au revoir de Sarajevo! 

* * * 
Foto: Monika Andrić za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci