Sarajevo Street Style: Ovakve kombinacije se nose u Sarajevu na -5 stepeni - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo Street Style: Ovakve kombinacije se nose u Sarajevu na -5 stepeni

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
31.1.2023.

Sarajevo Street Style je priča koju smo započeli krajem prošle godine i već sada je jedan od projekata koji postaje omiljeni vama, našim čitateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


S pravom možemo reći da na vjerodostojan način prenosi kreativnost i zaljubljenost u modu i stil prolaznika s ulica Sarajeva. Kraj prvog mjeseca smo također posvetili vašim kombinacijama te smo i ovaj put ostali pod pozitivnim dojmovima vaše maštovitosti. Posebno nas raduje činjenica da i vi uživate u ovom projektu te da pomno pratite naše najave na društvenim mrežama te s nestrpljenjem očekujete naredni izvještaj s ulica Sarajeva. 

 

Emina Smaka, novinarka Bonjour.ba

 

 

I ova avantura je bila ispunjena pozitivnom energijom, znatiželjom i odličnim poziranjem ispred objektiva fotografkinje Enide Kajević koja za Bonjour.ba kreira street style fotografije koje grade domaću modnu scenu.

Raznovrsnost, trendovi i lični stilski izražaji su se ovaj put itekako isticali sarajevskim ulicama. Kao i do sada, pred našom kamerom su se našle prolaznice svih generacija, a to je ono što je posebno za BiH, svi uživaju u modnom izražavanju. Sreli smo književnice, studentice, glumice, turiste, ali i dame koje smo uhvatili na pauzi s posla. Svaka od vas ima posebnu energiju, a modu i stil gledate i interpretirate na drugačiji način. 
 Za zimske kombinacije, koje podnose niske temperature vani, birali ste stylish i udobna izdanja. Mogli smo vidjeti teddy kapute, bunde, kožne jakne sa toplim postavama kao i klasične crne kapute. Stilovi su se mijenjali od dame do dame. Od outfita s komadima bezvremenskog pečata do trendy izdanja. Posebno su se istaknuli modni dodaci za glavu. Osmijeh nam je izmamio šešir s dodatkom elegantnog mrežastog materijala, zatim onaj s tigrastim printom, bucket teddy šeširi kao i klasične crne kape. Sigurni smo da ćete među kombinacijama ovih dama pronaći i inspiraciju za vaša zimska modna izdanja. 

Dok smo pripremali ovomjesečno izdanje već s nestrpljenjem čekamo i planiramo iduće. Veseli nas i činjenica da pratite kojim danima izlazimo na ulice Sarajeva te da želite i sami biti u našoj Sarajevo Street Style rubrici. Stoga, #staytuned jer uskoro na našem Instagram i Facebook profilu objavljujemo novi datum. 
Vama preostaje da do tada smislite jedno posebno stilsko izdanje pa možda baš vaša kombinacija bude na našoj narednoj naslovnici. Say bonjour

 

Sarajevo Street Style by Bonjour.ba 
 

* * * 
Fotografije: Enida Kajević za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno