Sarajevo Street Style: U šetnji gradom smo ulovili posebna modna izdanja - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo Street Style: U šetnji gradom smo ulovili posebna modna izdanja

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
14.12.2022.

Kada smo vas prošli mjesec upoznali s novom rubrikom na Bonjour.ba – Sarajevo Street Style nismo mogli ni zamisliti mnoštvo pozitivnih reakcija, komentara i riječi podrške koje ćemo dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


To je bio jasan znak da je ovaj projekt kvalitetan, sadržaj i estetski primamljiv, da u njemu posebno uživate te da trebamo nastaviti njegovu realizaciju.
Priča je ovo u kojoj uživaju svi zaljubljenici u modu, neovisno o dobi, karakteru, stilu i zanimanju. Ponosni smo što kreiramo ovakve priče te što će ulične kombinacije iz Sarajeva biti modna inspiracija damama i muškarcima iz cijelog svijeta.
Na ulicama Sarajeva možemo pronaći unikatnu modnu inspiraciju, u što smo se uvjerili kada smo se odvažili na novu avanturu ulicama grada, u potrazi za zanimljivim i inspirativnim kombinacijama.

 

Emina Smaka, novinarka Bonjour.ba

Nekoliko je razloga zbog kojih smo oduševljeni i ponosni na ovomjesečni stilski izvještaj. Voljeli bismo ih naglasiti, bez posebnog redoslijeda. Pred sami kraj naše šetnje u susret nam je došla šarmantna dama u 82. godini života čija energija i šarm ne završava samo na fotografiji. Zaljubili smo se u njen stil kao i na njen odgovor na pitanje - koja je tajna vašeg izgleda i energije? ,,Svaku noć pred spavanje, kada očistim lice kažem sebi – draga ja'', rekla je naša sagovornica. Željela nam je reći da je u životu jako bitno da pored brige o drugima ne zaboravimo na sebe.  

  

Bilo je zadovoljstvo vidjeti da su dame birala zanimljiva i vibranta zimska izdanja, dok su dame koje pripadaju generaciji Millenials i Gen Z birale nude nijanse, zemljane tonove i crno–bijele kombinacije. Nismo ostali ravnodušni ni na kombinacije naših najmlađih gošći street style izvještaja, koje su samouvjereno pozirale za naš objektiv. Veselilo nas je vidjeti mnoštvo različitih stilova i kreativnosti, kao i komade bh. brendova, a dama koju smo fotkali u jakni bh. brenda 'plusminus fashion' je oduševljeno govorila o njenom dizajnu. Bilo nam je drago ispred objektiva uhvatiti i naše lice s naslovnice, poznatog bh. modela - Hildu Halilović. 

Želimo vidjeti i čuti još mnoštvo ovakvih priča koje su savršen šlag jedne inspirativne modne šetnje na ulicama Sarajeva. Znamo da nas pratite i očekujete novi datum snimanja. Na našem Instagram profilu ćemo objaviti tačan datum, zato #staytuned, a vi do tada počnite razmišljati u kojoj kombinaciji ćete se prošetati taj dan.
Već vas možemo zamisliti na naslovnici naredne Sarajevo Street Style rubrike. Say cheese


 

Sarajevo Street Style by Bonjour.ba 

 

* * * 
Fotografije: Enida Kajević za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno