Bonjour.Street Style: Prošetali smo ulicama Sarajeva i ulovili zanimljiva modna izdanja - Bonjour.ba - bh.lifestyle maga...

Bonjour.Street Style: Prošetali smo ulicama Sarajeva i ulovili zanimljiva modna izdanja

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
28.10.2022.

S pojavom street style scene u 20. stoljeću, desila se i svojstvena revolucija te progres kako u modi, tako i u društvenim pokretima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Street style moda potiče, kako i ime kaže s ulica i svojevremeno se vezala za hip – hop i skateboard scenu. Cijela filozofija ulične mode se zasniva na različitostima te ne pripadanju samo jednom stilu. Zato ne iznenađuje zašto su i luksuzni brendovi godinama radili na misiji da i njihovi premium artikli budu nosivi na ulicama grada. Ulična moda njeguje raznolikost, bilo da volite high street stvari, komade domaćih brendova, kombinaciju komada luksuznih brendova i onih iz high street dućana ili možda sami izrađujete svoje komade.


Stoga ne čudi zašto smo u Bonjour.ba timu prepoznali važnost bh. street style scene te odgovorno preuzeli ulogu njenog daljnjeg kreiranja na sasvim bonjourastičan način. Vjerujemo da je ovaj važan segment nedostajao domaćoj modnoj sceni te smo to odlučili i promijeniti. S ponosom možemo reći da nakon nekoliko mjeseci pripreme te razrade ideja i BiH od sada ima svoju street style modu koja će biti viđena, ne samo u BiH, nego i cijelom svijetu.

 
Ovo je onaj projekat koji s punim srcem pripremate i za koji znate da donosi potrebne promjene. S toga jedva čekamo s vama podijeliti i prve street style fotografije koje smo kreirali na ulicama Sarajeva uz iznimnu produkciju kroz fotografski objektiv Enide Kajević. 

Na samom početku prošle sedmice naša Emina i fotografkinja Enida Kajević su prošetale ulicama Sarajeva u potrazi za zanimljivim modnim izdanjima. Kao što smo i pretpostavili, dame u Sarajevu znaju kreirati zanimljive kombinacije. Na ulicama smo vidjele kombinacije Gen Z koje su jako inspirativne te bude kreativnost i veseo duh, poslovne kombinacije kreirane s pažnjom na sofisticirane detalje, ali i svakodnevne vibrantne kombinacije vrijedne street style fotke iz Pariza, New Yorka ili Milana.

 

Emina Smaka, novinarka Bonjour.ba 

 
Veselimo se vidjeti kako će se ova priča nastaviti razvijati, a do tada vas pozivamo da nas pratite na društvenim mrežama gdje ćemo imati i više detalja o narednom fotografisanju. Za kraj vam još poručujemo da se ohrabrite na fotografisanje ako upravo vas idući put zaustavimo na ulicama, a do tada uživajte u prvim street style fotkama zabilježenih na ulicama Sarajeva. Do narednog street style izvještaja, hugs! 

 

Bonjour.Street Style sa ulica Sarajeva 


* * * 
Fotografije: Enida Kajević za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci