Osvježavajući talijanski recept za caprese salatu s tjesteninom kojem je teško odoljeti
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETPostoji li popularnija ljetna kombinacija od one koja uključuje mozzarellu, rajčice, bosiljak te ukusnu tjesteninu?
Upravo je klasična caprese salata bila inspiracija za recept koji smo kreirali u suradnji s bh food blogerom Harry Cooper i koju ćete pronaći kao dio Bonjour.cookbook Summer 2021.
Riječ je o digital kuharici koju možete besplatno preuzeti na vaš mobitel ili desktop klikom OVDJE te pripremati raskošne ljetne delicije u kojima će uživati cijela obitelj.
Recepti su baš poput ovoga kojeg donosimo u nastavku - osvajaju jednostavnošću pripreme, raskošnim okusima i aromama koje bude sva osjetila.
Pozivamo vas da isprobate ovu osvježavajuću salatu, koja uz dodatak tjestenine u manje od pola sata postaje raskošan ručak koji će voljeti i odrasli i djeca.
Klasika na novi način: Caprese salata s tjesteninom
Recept:
- 200g tjestenine Penne Zlato polje
- Prstohvat soli
- 250g cherry paradajza
- 200g mozzarelle
- 8-10 listova svježeg bosiljka
- Prstohvat Vegeta Maestro bibera
- 1/2 kašike Vegeta Maestro sušenog origana
- oko 100ml maslinova ulja
- ocijeđen sok 1 limuna
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite. Paradajz prerežite po pola ili na četvrtine.
Mozzarellu narežite na kockice iste veličine. Bosiljak natrgajte, dodajte maslinovo ulje, limunov sok, svježe mljeveni crni papar i origano.
Prelijte preko tijesta, promiješajte i dodajte rajčice i mozzarellu. Poslužite odmah, ukrašeno listićima bosiljka.
***
Foto: Harry Cooper
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak