TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 3.8.2021.

Postoji li popularnija ljetna kombinacija od one koja uključuje mozzarellu, rajčice, bosiljak te ukusnu tjesteninu?

Upravo je klasična caprese salata bila inspiracija za recept koji smo kreirali u suradnji s bh food blogerom Harry Cooper i koju ćete pronaći kao dio Bonjour.cookbook Summer 2021. 

Riječ je o digital kuharici koju možete besplatno preuzeti na vaš mobitel ili desktop klikom OVDJE te pripremati raskošne ljetne delicije u kojima će uživati cijela obitelj.
Recepti su baš poput ovoga kojeg donosimo u nastavku - osvajaju jednostavnošću pripreme, raskošnim okusima i aromama koje bude sva osjetila.
Pozivamo vas da isprobate ovu osvježavajuću salatu, koja uz dodatak tjestenine u manje od pola sata postaje raskošan ručak koji će voljeti i odrasli i djeca.

Klasika na novi način: Caprese salata s tjesteninom

Recept:

  • 200g tjestenine Penne Zlato polje 
  • Prstohvat soli 
  • 250g cherry paradajza  
  • 200g mozzarelle 
  • 8-10  listova svježeg bosiljka 
  • Prstohvat Vegeta Maestro bibera 
  • 1/2 kašike Vegeta Maestro sušenog origana
  • oko 100ml maslinova ulja 
  • ocijeđen sok 1 limuna

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite. Paradajz prerežite po pola ili na četvrtine.
Mozzarellu narežite na kockice iste veličine. Bosiljak natrgajte, dodajte maslinovo ulje, limunov sok, svježe mljeveni crni papar i origano.
Prelijte preko tijesta, promiješajte i dodajte rajčice i mozzarellu. Poslužite odmah, ukrašeno listićima bosiljka.

***
Foto: Harry Cooper
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak

 


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!