Osvježavajući talijanski recept za caprese salatu s tjesteninom kojem je teško odoljeti - Bonjour.ba - bh.lifestyle maga...

Osvježavajući talijanski recept za caprese salatu s tjesteninom kojem je teško odoljeti

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
3.8.2021.

Postoji li popularnija ljetna kombinacija od one koja uključuje mozzarellu, rajčice, bosiljak te ukusnu tjesteninu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je klasična caprese salata bila inspiracija za recept koji smo kreirali u suradnji s bh food blogerom Harry Cooper i koju ćete pronaći kao dio Bonjour.cookbook Summer 2021. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o digital kuharici koju možete besplatno preuzeti na vaš mobitel ili desktop klikom OVDJE te pripremati raskošne ljetne delicije u kojima će uživati cijela obitelj.
Recepti su baš poput ovoga kojeg donosimo u nastavku - osvajaju jednostavnošću pripreme, raskošnim okusima i aromama koje bude sva osjetila.
Pozivamo vas da isprobate ovu osvježavajuću salatu, koja uz dodatak tjestenine u manje od pola sata postaje raskošan ručak koji će voljeti i odrasli i djeca.

Klasika na novi način: Caprese salata s tjesteninom

Recept:

  • 200g tjestenine Penne Zlato polje 
  • Prstohvat soli 
  • 250g cherry paradajza  
  • 200g mozzarelle 
  • 8-10  listova svježeg bosiljka 
  • Prstohvat Vegeta Maestro bibera 
  • 1/2 kašike Vegeta Maestro sušenog origana
  • oko 100ml maslinova ulja 
  • ocijeđen sok 1 limuna

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite. Paradajz prerežite po pola ili na četvrtine.
Mozzarellu narežite na kockice iste veličine. Bosiljak natrgajte, dodajte maslinovo ulje, limunov sok, svježe mljeveni crni papar i origano.
Prelijte preko tijesta, promiješajte i dodajte rajčice i mozzarellu. Poslužite odmah, ukrašeno listićima bosiljka.

***
Foto: Harry Cooper
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak

 

Povezani članci

Najpopularniji članci