Bonjour.rođendan: Vodimo vas u šetnju s 4 žene koje čine naše uredništvo i otkrivamo vam jednu veliku promjenu

MODNE VIJESTI
12.4.2021.

U našim kalendarima, rođendani uvijek imaju posebno mjesto. Motiviraju nas da se prisjetimo svih lijepih trenutaka i izazova koji su nas pratili od posljednjeg puhanja svjećice na torti, ali i da na ovaj poseban datum pozovemo sve drage ljude na jedinstvenu proslavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bonjour.ba slavi svoj drugi rođendan, a naša Ana Ć., Dijana, Ilda i Ana B. organizirale su druženje na otvorenom, na ulicama Mostara i zajedno s dragim Markom Jovančićem, koji je i ovaj put stao iza objektiva, prisjetili se svega onoga što nam je rad na omiljenom bh. lifestyle magazinu donio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je gotovo nemoguće na trenutak zaustaviti red smijeha i razgovora, kako bi Marku fotoaparatom zabilježio zajedničke trenutke. 

U godini iza nas, trudili smo se kreirati #feelgood priče kako bismo vam dali odgovore na brojne nedoumice i izazove koje je donijela pandemija.
Keirali smo prvu digital BONJOUR.cookbook, pokrenuli BONJOUR.beauty club i BONJOUR.men, vodili vas na putovanja kroz BiH uz BONJOUR.explore, istraživali prekrasne kuće za odmor i kroz BONJOUR.zaviruje otkrili kako izgledaju domovi, radna rutina, ali i ormari bh. dama. Uz autorske tekstove i sadržaj koji će inspirirati svaku ženu da s osmijehom na licu odgovori na životne izazove te za sebe i svoje najmilije kreira život koji voli, pokrenuli smo i projekt koji je oduševio cijelu BiH! #FEELGOODmajica je projekt nastao u suradnji s dm drogerie markt i Fondacija 787, a na ovom linku potražite super inspirativne intervjue koje smo realizirali s 31 poduzetnicom.

Druženje na uvijek užurbanim ulicama Mostara upotpunili smo i razgovorom o tome zašto volimo rad na Bonjour.ba i što je to što nas motivira da do narednog rođendana ostvarimo još brojne, na prvu, pomalo lude i neostvarive ciljeve i snove. 

„Bonjour.ba. Dobro jutro. Ali ne ono generičko, pristojno dobro jutro, nego ono fino proljetno kada se ustanete prije alarma. I kroz roletne sunce prošara sobu. Umivanje toplom vodom i otvaranje vrata od balkona. Zvuk pjeva ptica, šum grada iz daljine.
Smještanje u omiljeni kut kauča, još u pidžami, s dekicom preko ako je balkon još otvoren. Otvaranje Bonjour.ba. Svijet u kojem želimo živjeti.
Gdje se svako jutro inspiriramo da postanemo najbolja verzija sebe. Naučimo kako lanjsku haljinu s volanima kombinirati s torbicom koja je it ovog proljeća.
Saznamo kako pomoći prijateljici koja je tek rodila i prva je u ekipi postala mama, pa smo zbunjeni i nismo sigurni što napraviti iako vidimo da joj je u neke dane teško.
Opravdamo si onu čokoladnu tortu, jer eto, nema ništa loše u tome što će se ona vidjeti u onom jednom centimetru 'viška' u kupaćem kostimu. Jer na istoj adresi smo naučili i da kupaći kostim biramo po našem obliku tijela, a ne da naš oblik tijela pokušavamo ugurati u neki koji nam se ne sviđa.

Ana Ćavar, osnivačica Bonjour.ba

Čitamo kako ostati zdrave, fizički i psihički. Kako se usprotiviti toksičnom kolegi na poslu i kako si nakon dobre prezentacije zaslužujemo kupiti poklon, ponosno, bez osjećaja krivice. Uživamo u tome što je dan žena svaki dan, a rado Bonjour.men priče šaljemo našem suprugu ili nam budu izvrsna 'izlika' da link pošaljemo našoj simpatiji i započnemo neku novu temu, koju ćemo predložiti da detaljnije prokomentiramo na kavi u prirodi na nekom cool mjestu o kojem smo čitali na, pogađate, Bonjour.ba. Mjesto koje svojim tekstovima stvaraju Dijana, Ilda i Ana uz neke sjajne ljude zaljubljene u život koje rado pozovemo u goste. Mjesto gdje znamo da možemo sve, a kada u sebe posumnjamo Bonjour.ba će nam biti onaj mali nevidljivi plašt hrabrosti zbog kojeg ćemo krenuti van zone komfora, jer život je jedan i zaslužujemo ga živjeti punim plućima. Svaki dan. Svako jutro. I zato, Bonjour i sretan nam rođendan!" - sasvim iskreno nam je Ana opisala što za nju znači Bonjour.ba.

Uz rad na nekoliko različitih adresa u Mostaru i Sarajevu, iz kućnih ureda, ovo druženje je bilo sjajan motiv da proslavimo i novi izgled Bonjour logotipa koji još jednom potvrđuje da u uredništvu slavimo promjene, bez obzira koliko se na njih teško bilo odlučiti. Naš prvi logo nam je divan, šarmantan, no uvidjeli smo da tehnički nije bio dobro rješenje za nas.
Željeli smo da se naša vizija krije iza odvažnog loga, jer nije li upravo takav i naš portal?
Našu viziju je savršeno interpretirala bh. grafička dizajnerica Ana Lukenda, a postoji li bolja prigoda od rođendana da pokažemo naše odraslije, no, jednako šarmantno i elegantno odijelo? 
Logo koji je istovremeno moderan, samopouzdan i donosi vedar pogled na budućnost. 
Jasno je da su se trendovi u online svijetu promijenili - a mi smo odlučili zadržati svoj šarm i opuštenost kroz ružičastu točku, a pomnim odabirom fonta i dizajna želimo snažnim koracima zakoračiti u novu eru još snažnijeg progovaranja o svim temama koje su dio svakodnevice jedne superžene. 

Uz sve to, ovo je godina u kojoj smo iz mjeseca u mjesec pomicali rekorde čitanosti i pronašli način kako da što više sjajnih žena približimo kvalitetne domaće priče. Za to je umnoge zaslužna naša urednica Dijana koja o tome što za nju predstavlja rad na Bonjour.ba odgovara: 
Poruka u Bonjour.ba Instagram inboxu gdje nam se javlja čitateljica da je presretna što je dobila značku 'najvećeg obožavatelja Bonjour.ba Facebook stranice'. Mogućnost da kroz intervjue ispričamo priču djevojke koja je sa 16 godina dobila priliku da nastupi na Olimpijadi, žene koja u 50-im ostvaruje najveće karijerne uspjehe ili mame koja svojim pristupom odgoju djece iznova inspirira da ulažemo u sebe, svoje znanje i navike. Email naših partnera koji nam javljaju da je kampanja koju smo osmislili i realizirali dokaz da i na bh.tržištu imamo prostora za sjajne kreativne priče u domaćem potpisu. Poruka bh. poduzetnice da je nakon objave na Bonjour.ba dobila poziv za suradnju u concept storeu te da ima popunjene narudžbe za narednih par mjeseci. Jutarnji meet razgovor s 3 sjajne dame koje mi svako jutro otkriju nešto novo i motiviraju da budem bolja. Ne sumnjam da ćemo do narednog rođendana imati otkriti još mnogo toga!“ 

Dijana Ćavar, urednica Bonjour.ba

U proteklih godinu dana susreli smo se s brojnim izazovima, ali presretni smo jer je u tom periodu naš tim postao bogatiji za dvije dame koje uživaju u malim životnim radostima poput ukusne limunade sa začinima iz vrta ili istraživanja prekrasnih bh. destinacija s najmlađima. Svoju strast prema životu Ilda Lihić-Isović i Ana Bošnjak unose u svaki redak članaka koji kreiraju, a koje vi svakodnevno čitate i inspirirate se na polju mode, ljepote, karijere ili majčinstva. 

Kada smo uvijek nasmijanu Ildu pitali što za nju predstavlja rad na Bonjour.ba, odgovara nam:
„Moda, ljepota, lifestyle, karijera, interijer…
Bonjour je sve to i mnogo više jer za mene je Bonjour upravo to što samo ime predstavlja… prva stanica za dobro jutro koja sa visokim stepenom kvalitete i kreativnosti donosi sve o zanimljivostima koje nas okružuju. Svakodnevna doza inspiracije i motivacije koja je pokretač mnogima u Bosni i Hercegovini, a i medijski brend koji najbolje odražava glas žene i odgovara na neka od pitanja koja nas tište i donosi odgovore na svakodnevne nedoumice.

Ilda Lihić-Isović, novinarka Bonjour.ba

Ponosna sam što sam dio tima koji svakodnevno donosi bonjourastične priče i kreira medijski prostor u kojem možemo svaki dan uistinu poželjeti i vjerovati u bonjour [bɔ̃ʒuʀ] – dobro jutro." 

U prošloj godini na naš natječaj za suradnike dobili smo rekordan broj prijava, a jedna Ana osvojila nas je svojom ljubavi prema malim ritualima i entuzijazmom s kojim pristupa svakom izazovu. 
Na naš upit što za nju predstavlja rad na Bonjour.ba, Ana nam otkriva:

„Moja priča o Bonjour.ba počinje ovako…
Kada sam prije desetak godina sasvim slučajno kliknula na stranicu ovog lifestyle portala, radila sam na jednom drugom mediju. Biti novinar, svakodnevno istraživati i biti u komunikaciji s ljudima, najljepši je posao na svijetu!
Potajno sam poželjela i naglas među tadašnjim kolegama izjavila da bi nekada željela raditi za ovaj digitalni medij i od tog dana postala sam njegov redovita čitateljica. Svako jutro (ali i nekoliko puta tijekom dana), otvarala sam kreativne članke i „odmarala“ misli na lijepim, soft temama. Zanimalo me je kako iznutra izgleda urednički tim, njihovi sastanci, kampanje i planovi. Detaljno sam čitala sve rubrike i teme, jer svakog dana iznova su budili moju znatiželju za čitanjem. 

Ana Bošnjak, novinarka Bonjour.ba

Sada, nekoliko godina kasnije, dobijem priliku ostvariti svoj san. Ovo kažem jer snovi se, ukoliko ih silno želite, zaista i ostvare! To je moja poruka. Ne odustajte od stvari koje vas ispunjavaju i život dodatno čine ljepšima. Sa 36 godina i dvoje male djece, rubrike poput: Gourmet, Interijeri, Putovanja, MameRulz i nezaobilazne modne teme dio su moje svakodnevnice još većim intenzitetom. Sada ih kreiram, stvaram i dijelim s vama. Za mene je Bonjour.ba dio života, profesije koju obožavam i u punom smislu riječi- ostvarenje sna. Još kada u radnim kolegicama prepoznate i sebe, e to je onda pun pogodak!"

Vjerujemo da vam je sada jasnije zašto svaki redak na našem portalu ima prepoznatljivu dozu bonjourastičnog šarma. 
Iako, moramo ponovno biti potpuno iskreni s vama i priznati da nam svaki dan u ostvarenju naših ciljeva pripomaže još jedan član.
Psttt. 
To ste vi, drage naše čitateljice i čitatelji.
Upravo vi, čitajući naše članke i ostavljajući nam like, emotikon ili share na društvenim mrežama, gradite domaću scenu, otvarate vrata nekim sjajnim bh. umjetnicima i pripomažete promociji #MadeinBiH etikete i pozitivnih priča kada govorimo o dizajnu, interijerima, gourmet temama, karijeri ili majčinstvu.
I upravo zato naš rođendan ne traje jedan dan, nego cijeli mjesec.
Cijeli mjesec smo u suradnji s bh. brendovima koji će, sigurni smo imati važno mjesto u vašoj svakodnevici, organizirali darivanja, a izmaštali smo za vas i pripremili jednu posebnu avanturu, iskustvo u kojem će uživati jedna naša čitateljica.
Više o avanturi dijelimo s vama već sutra, stoga svakako pozovite svoje frendice da nam se pridruže, jer svi znamo da je svaka pustolovina uzbudljivija u dvoje.
Sretan nam rođendan! 

Vaš Bonjour.ba 

MODNE VIJESTI , 12.4.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike