Instalirali smo Threads aplikaciju i ovo su naši prvi dojmovi - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Instalirali smo Threads aplikaciju i ovo su naši prvi dojmovi

Tekst:

Marija Perić

POSAO & ŽIVOT
7.7.2023.

Ako ste i vi pomislili: „Još jedna društvena mreža?“ kad ste čuli za novi Threads, niste jedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dolazak Threads aplikacije u naše Google Play i App Store trgovine u mnogima je probudio malenu dozu skepticizma i upitnike nad glavom. Posebice se stvorila dilema kako koristiti aplikaciju s obzirom da izgleda dosta slično kao Twitter, a povezana je sa vašim Instagram profilom.

Kako bi razbili sve dileme, odlučili smo iz prve ruke saznati o čemu se radi, koje sve opcije pruža aplikacija, što ona znači za jednog influencera ili business, a otkrivamo i naše iskrene dojmove.

 

Što je Threads?
 

Ako bismo izlaganje otvorili sa tehničkim detaljima, tada bismo rekli kako Threads instalirate i kreirate profil koji je direktno vezan za vaš Instagram profil. Tako kreiran Threads ne možete obrisati, samo deaktivirati, a ako želite obrisati Threads profil u potpunosti, trebat ćete obrisati i svoj Instagram profil.

Uz to, dodali bismo da možete kreirati svoj opis profila, zalijepiti link i povezati se sa istim ljudima koje pratite i koji vas prate na Instagramu. 

No, pređimo na zabavni dio korištenja ove aplikacije. Jednom kad se povežete sa svojim Instagram pratiteljima, vaš feed ispunit će linkovi, fotografije, statusi i galerije. Iste možete lajkati, na njih komentirati ili uraditi repost.

 Zabava počinje kada uvidite da možete stvari sa Instagrama dijeliti na Threads i obrnuto.

Dvije aplikacije su povezane na više načina. Osim što Threads objave možete direktno objaviti na Instagram i Instagram objave na Threads, jedna značajka će vas posebno iznenaditi. Naime, jednom kad napravite svoj Threads profil, dobivate i posebnu privremenu značku s brojem koja se ističe u opisu vašeg Instagram profila i vodi osobu direktno na vaš Threads profil.

 

Što Threads znači za influencere i businesse?
 

Dolazak nove aplikacije koja na jednom mjestu omogućava dijeljenje više formi sadržaja ne mora nužno osigurati puno toga. No, velike su šanse da ćemo uskoro i kroz Threads aplikaciju dobiti priliku za monetizaciju sadržaja. Od reklama do sponzoriranih objava, Threads bi također mogao postati dobro mjesto za oglašavanje.

No, naravno uz monetizaciju, ovo može biti nešto posebniji, još uvijek ne toliko zasićen medij za povezivanje sa fanovima. Omogućava nešto osobniju i opušteniju komunikaciju, što može ojačati brending. Također, ovo je prilika da se plasira insajderski, ekskluzivniji, zabavniji, i usuđujemo li se reći, inovativniji sadržaj za ljude koji prate vaš profil. 

 

Naši dojmovi
 

Bonjour.ba ima svoj Threads profil, naš broj je @60594879, a trenutno radimo na strategiji kako naše pratitelje inspirirati ili podučiti kroz novi medij. Pregledavajući Threads feed vidimo mnoštvo potencijala za neke nove priče, posebne kategorije i suradnje.  

 Iako isprva zbunjujući koncept, vrlo brzo uhvatite niti i naučite koristiti Threads. No, moramo priznati da nevjerojatna sličnost sučelja sa Twitter sučeljem, u našoj mentalnoj listi bilježi jedan minus za ovu aplikaciju. Voljeli bismo vidjeti kako će Threads ponuditi nešto drugačije i inovativnije u budućnosti, a do tada, preostaje nam okupiti naše vjerne Threads pratitelje i graditi neku sjajnu publiku koja će pratiti zbivanja na bh. lifestyle sceni.

Što kažete, želite li vi instalirati Thread?

***
Foto: Freepik

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno