Blind Food Tasting: Nešto drugačiji gourmet event u Mostaru koji nećete htjeti propustiti

EVENT
6.6.2020.

Ideja 'blind food' druženja jeste okupiti sve zaljubljenike u nove okuse i hranu te ih potaknuti da uživaju u pomno osmišljenim jelima i pogađaju sastojke korištene za pripremu jela s povezom na očima, koristeći pri tome sva čula osim vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo jedan takav event održava se za nešto više od deset dana u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivačica Sarajevo Food Dictionaryja i organizatorica ovog eventa, Medina Dedajić otkrila nam je što više o ovom eventu koji će se održati u restoranu Prestige u shopping centru Mepas Mall u Mostaru na četvrtom katu.


Prvi Blind Food Tasting event bio je rezerviran za 18.3.2020., no, pomaknut je na 17.6. upravo zbog mjera globalne pandemije koje su uvelike promijenili planove svih nas.
Mart je bio nestvaran iz više razloga. Po povratku s puta iz Indije i Nepala i u jeku aktivnosti Sarajevo Food Dictionaryja u 10 dana život je stao.
17.3., odnosno dan pred prvobitni datum našeg prvog Blind Food Tastinga u Prestige restoranu, event je dosegao svoj sold out! 
Vijest o Sold Outu me je dočekala u Mostaru budući da sam već bila na terenu domaćina eventa zbog svih priprema... Pripremala sam se isto tako i da objavim na naše mreže i vijest o Sold Outu kada sam dobila poziv od Dade iz Prestigea s tužnom viješću da se event otkazuje jer se Mepas, zapravo, cijela država zatvaraju.  18.3.2020., na dan eventa sam se vratila kući u Sarajevu i tako je uskoro krenula i karantena... 
Ostatak slijeda događaja znamo svi kako su izgledali.
I evo nas 3 mjeseca kasnije (o prolaznosti 3 mjeseca sam iskreno tek shvatila kada sam s dizajnerom gledala u ekran dok je na istom vizualu za event mijenjao datum sa 18.3. na 17.6.2020. ) s novim datumom eventa – srijeda 17.6.2020. s početkom u 19:00h s istim fantastičnim menijem koji smo za vas prvobitno i spremili i za koji smo i dalje uvjereni da će rasplamsati vaša čula. Određeni dio mostarske publike gurmana koji su prethodno kupili karte za event su, uslijed novonastale situacije odlučili iste i vratiti, tako da prvi Blind Food Mostar nije više sold out, već imamo na raspolaganju 40 novih mjesta za sve one koji su poput nas poželjeli druženja, evente i jedinstveno iskustvo uz prvi SFD Gastro Events on Tour uz jedan od naših najreprezentativnijih gastro brendova Blind Food Tasting. 


Trebamo napomenuti da rezervacije i dalje idu putem mail adrese [email protected], nakon čega se karte mogu lično preuzeti i kupiti u samom restoranu Prestige. 
Još jedna bitna napomena je da, budući da se na Blind Food Tastingu hrana istražuje i opipava rukama, sve higijenske predostrožnosti i sva pravila zaštite u trenutnoj situaciji će biti ispoštovana i sprovedena do maksimalnih mjera bez da se ijednog trenutka naruši udobnost i uživanje samih gostiju. 
Mi se jako radujemo što smo konačno dobili mogućnost da se opet sastanemo s mostarskom ekipom foodya, radujemo se upoznavanju i nastavljamo tačno tamo gdje smo stali 18.3.2020. Idemo jako u preostalu polovicu 2020.godine, idemo uživati skupa! Čekamo vas!
“ – nadodala je Medina. 

Ne možemo vam obećati da ćete sva jela i okuse moći pogoditi, no, ono što vam možemo reći jeste da vas čeka jedno super gastro druženje uz gurmane, jedan posebno osmišljen meni i puno smijeha! Više detalja možete saznati klikom OVDJE

Na kraju nam još samo preostaje dodati:
Vidimo se na Blind Food Tastingu. :)

EVENT , 6.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

sfd.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno