TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 6.6.2020.
Ideja 'blind food' druženja jeste okupiti sve zaljubljenike u nove okuse i hranu te ih potaknuti da uživaju u pomno osmišljenim jelima i pogađaju sastojke korištene za pripremu jela s povezom na očima, koristeći pri tome sva čula osim vida.
Upravo jedan takav event održava se za nešto više od deset dana u Mostaru.
Osnivačica Sarajevo Food Dictionaryja i organizatorica ovog eventa, Medina Dedajić otkrila nam je što više o ovom eventu koji će se održati u restoranu Prestige u shopping centru Mepas Mall u Mostaru na četvrtom katu.

Prvi Blind Food Tasting event bio je rezerviran za 18.3.2020., no, pomaknut je na 17.6. upravo zbog mjera globalne pandemije koje su uvelike promijenili planove svih nas.
„Mart je bio nestvaran iz više razloga. Po povratku s puta iz Indije i Nepala i u jeku aktivnosti Sarajevo Food Dictionaryja u 10 dana život je stao.
17.3., odnosno dan pred prvobitni datum našeg prvog Blind Food Tastinga u Prestige restoranu, event je dosegao svoj sold out!
Vijest o Sold Outu me je dočekala u Mostaru budući da sam već bila na terenu domaćina eventa zbog svih priprema... Pripremala sam se isto tako i da objavim na naše mreže i vijest o Sold Outu kada sam dobila poziv od Dade iz Prestigea s tužnom viješću da se event otkazuje jer se Mepas, zapravo, cijela država zatvaraju. 18.3.2020., na dan eventa sam se vratila kući u Sarajevu i tako je uskoro krenula i karantena...
Ostatak slijeda događaja znamo svi kako su izgledali.
I evo nas 3 mjeseca kasnije (o prolaznosti 3 mjeseca sam iskreno tek shvatila kada sam s dizajnerom gledala u ekran dok je na istom vizualu za event mijenjao datum sa 18.3. na 17.6.2020. ) s novim datumom eventa – srijeda 17.6.2020. s početkom u 19:00h s istim fantastičnim menijem koji smo za vas prvobitno i spremili i za koji smo i dalje uvjereni da će rasplamsati vaša čula. Određeni dio mostarske publike gurmana koji su prethodno kupili karte za event su, uslijed novonastale situacije odlučili iste i vratiti, tako da prvi Blind Food Mostar nije više sold out, već imamo na raspolaganju 40 novih mjesta za sve one koji su poput nas poželjeli druženja, evente i jedinstveno iskustvo uz prvi SFD Gastro Events on Tour uz jedan od naših najreprezentativnijih gastro brendova Blind Food Tasting.

Trebamo napomenuti da rezervacije i dalje idu putem mail adrese [email protected], nakon čega se karte mogu lično preuzeti i kupiti u samom restoranu Prestige.
Još jedna bitna napomena je da, budući da se na Blind Food Tastingu hrana istražuje i opipava rukama, sve higijenske predostrožnosti i sva pravila zaštite u trenutnoj situaciji će biti ispoštovana i sprovedena do maksimalnih mjera bez da se ijednog trenutka naruši udobnost i uživanje samih gostiju.
Mi se jako radujemo što smo konačno dobili mogućnost da se opet sastanemo s mostarskom ekipom foodya, radujemo se upoznavanju i nastavljamo tačno tamo gdje smo stali 18.3.2020. Idemo jako u preostalu polovicu 2020.godine, idemo uživati skupa! Čekamo vas!“ – nadodala je Medina.
Ne možemo vam obećati da ćete sva jela i okuse moći pogoditi, no, ono što vam možemo reći jeste da vas čeka jedno super gastro druženje uz gurmane, jedan posebno osmišljen meni i puno smijeha! Više detalja možete saznati klikom OVDJE.
Na kraju nam još samo preostaje dodati:
Vidimo se na Blind Food Tastingu. :)
TEKST: Bonjour.ba - PR
Festival koji svake godine okuplja najbolje iz svijeta kreativnosti, tržišnih komunikacija i digitalnih inovacija ponovno donosi ono zbog čega nije „samo još jedna konferencija“: inspiraciju, ideje i atmosferu koja se dugo pamti.
U 5. mjesecu očekuju vas tri uzbudljiva dana posvećena komunikacijama, kreativnosti i digitalnim inovacijama! Novo izdanje Dana komunikacija održat će se od 7. do 10.05.2026. u hotelu Lone u Rovinju, a prijave su sada i službeno otvorene.

Prepoznatljivi po jedinstvenoj festivalskoj ponudi koja iskače iz uobičajenoga i potiče na promjenu, Dani komunikacija svojim netipičnim pristupom žele nastaviti osvajati srca svih željnih kritičkog razmišljanja, novih pristupa i inovativnih tehnologija.
„Kraj godine obično je razdoblje kada sabiremo učinjeno, ali i radimo velike planove za naredno razdoblje. Teško da postoji bolji dar koji netko sebi može pokloniti od uvrštavanja Dana komunikacija u kalendar za iduću godinu. Jer dok neke novogodišnje odluke padnu u vodu već nakon prvih tjedana, planiranje dolaska na Dane komunikacija nešto je čega se ne odričemo, što konstantno veseli, prvu polovinu godine ispunjava slatkim iščekivanjem, a drugu polovinu sažimanjem dojmova i primjenom naučenog. Iako u ovoj fazi ne možemo još otkriti puno više od samog datuma, pripreme su se već zahuktale, prvi su predavači dogovoreni, teme za panele slažu se kao i obično, bit će pun pogodak i super aktualne i korisne“, poručila je Jelena Fiškuš, članica organizacijskog odbora festivala.

Jelena Fiškuš, članica organizacijskog odbora festivala
„Hej, konkurencijo! Možda bolje da preskočite Dane komunikacija 2026. Bit će previše inspiracije, kontakata i ideja koje bismo radije zadržali za sebe. Kao i nagrade. A dragi oglašivači, pogotovo vi kojima je KPI ‘kontinuirani napredak, učenje i razvoj’ – vidimo se u Rovinju od 7. do 10. svibnja 2026.”, poručio je Damir Ciglar, član organizacijskog odbora festivala.

Damir Ciglar, član organizacijskog odbora festivala
Predavanja kreativaca, dijalog s domaćim i regionalnim stručnjacima, radionice, svečane dodjele strukovnih nagrada, partyji, niz drugih sadržaja i brojna iznenađenja – sve su to Dani komunikacija, omiljeno okupljalište ključnih oglašivača, agencija, dizajnera i kreativaca, stručnjaka za odnose s javnošću, digitalaca, predstavnika medija i ostalih profesionalaca iz komunikacijske industrije ključnih za stvaranje i pokretanje promjena.



Podsjetimo, uz više od 200 govornika, 80 programskih segmenata, 730 prijavljenih projekata, preko 130 partnera i sponzora, čak 125 članova žirija i odbora natjecanja te 5 festivalskih pozornica – proteklo izdanje Dana komunikacija, u organizaciji HURA-e i IAB-a Croatia, bilo je najopsežnije dosad.
Prijave za sudjelovanje moguće su na službenoj stranici festivala, gdje su dostupne sve informacije o rezervaciji early bird kotizacija, ali i smještaju u luksuznim Maistrinim hotelima očaravajućega Rovinja, jedne od najljepših europskih destinacija, u ponudi koja vrijedi do 16.01. za rane prijave i rezervacije. Iz godine u godinu najveći dio ukupnih smještajnih kapaciteta rasproda se u prvih desetak dana, zato je dobro svoja mjesta rezervisati na vrijeme.


Prva lica ovogodišnjeg festivala bit će predstavljena u prvom mjesecu, a dotad rezervišite svoje mjesto na jednom od najiščekivanijih festivala 2026. godine.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!