Blagdanska zvijezda: Kako se brinuti o njoj tako da potraje više od jedne sezone? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Blagdanska zvijezda: Kako se brinuti o njoj tako da potraje više od jedne sezone?

Tekst:

Marija Perić

INTERIJERI
24.11.2021.

Blagdanska zvijezda jedan je od najljepših vjesnika blagdana u domu koja sa svojim crvenim cvjetovima i zelenim listovima savršeno ilustrira kultne blagdanske boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete ju naći u svakom domu tijekom ovih blagdana i s obzirom da blagdanska zvijezda može biti vaše društvo i tijekom naredne sezone, odlučili smo otkriti kako se o njoj pravilno brinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zalijevanje blagdanske zvijezde

Uvijek imajte na umu da se korijen biljke ne smije niti osušiti niti prekomjerno zalijevati. Prekomjerno zalijevanje može uzrokovati trulež korijena.

Za pravilnu brigu o blagdanskoj zvijezdi važno je da obraćate pažnju na njene listove. Ukoliko počinju žutjeti, to je znak da zalijevanje ne radite dobro. Imajte na umu da prekomjerno zalijevanje nije preporučljivo.  

Kada želite provjeriti je li vrijeme za zalijevanje, jednostavno podignite lončanicu u kojoj se nalazi biljka i osjetite je li lagana. Ukoliko je lagana, vrijeme je za zalijevanje. Također, ukoliko prstom dodirnete zemlju i na dodir je suha, to je znak da ju trebate zalijevati.

U prosjeku je s obzirom na navedeno, možete zalijevati svaki drugi ili treći dan, s obzirom na veličinu biljke. Ukoliko imate malenu blagdansku zvijezdu koja stalno boravi u u suhom prostoru, možete je zalijevati gotovo svaki dan.

S koliko vode zalijevati blagdansku zvijezdu?

Jedna čaša vode do 20 decilitara sasvim je dovoljna za zalijevanje blagdanske zvijezde i to vodom koja je sobne temperature. Sav višak vode koji se pojavi u plitici izbacite nakon 10 minuta od zalijevanja.

Gdje čuvati blagdansku zvijezdu?

Imajte na umu da blagdanske zvijezde vole vlažnija područja, tako da je bitno da ju ne držite na mjestu gdje je jako suh zrak, na primjer kod radijatora ili odmah ispod klima uređaja.

***
Naslovna fotografija: @houseplants_makeahome

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno