U Hotelu Europe održana posebna blagdanska večera uz ugodnu atmosferu i prekrasno uređen ambijent - Bonjour.ba - bh.life...

U Hotelu Europe održana posebna blagdanska večera uz ugodnu atmosferu i prekrasno uređen ambijent

Tekst:

Marija Perić

GOURMET
5.1.2022.

Blagdanska večera u Hotelu Europe bila je posebna prilika da sa svojim najmilijima uživate u specijalno izabranim jelima, live izvedbi saksofonista i posebnoj romantičnoj atmosferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno na Božić 25.12. gosti su mogli uživati u nekoliko sljedova jela i raznih specijaliteta koje je Hotel Europe izdvojio na svom meniju. Detalje o ovoj posebnoj večeri s nama je podijelila i Belmina Bajrović, izvršna direktorica Hotela Europe, koja nam otkriva nešto više o samom uređenju, atmosferi, ali i jelima koje su gosti imali priliku kušati.

 

Blagdanska večera u Hotelu Europe zahtijevala je i posebni meni. Što se sve našlo na meniju i zašto ste birali baš ta jela?

Blagdanska večera koja se održala u Atrijumu Hotela Europe, 25.12, bila je ideja koja je nastala iz potrebe da za ovako posebne praznike napravimo i poseban događaj. Naša želja je da konstantno radimo na obogaćivanju ponude za naše goste i klijente, te je ova večera bila produkt toga. Večera je bila isplanirana da ponudi nešto jednostavno, a opet posebno, kako za goste na spavanju u našem hotelu, tako i za ostale. Za ovaj događaj smo spremili i specijalne menije u prazničnom duhu. Naš vrhunski šef kuhinje, Senad Hadžfejzović, želio je gostima pružiti pravo gastronomsko iskustvo uz spojeve različitih ukusa i tekstura. Posebnu pažnju smo posvetili izboru namirnica, jer smo željeli da hrana bude odgovarajuća samoj temi elegancije, topline i ugodnosti. Shodno tome, napravili smo dva menija, mesni i riblji, gdje su za predjelo poslužene i krem juhe, a kao prilog pire od krompira, mrkva, cvjetača i ostale zimske namirnice. Za desert smo gostima ponudili našu poznatu poširanu, kuhanu krušku, u pekmezu sa cimetom i sladoledom od vanilije – pravi raj za svačije nepce! Gosti su bili oduševljeni!

 

Primijetili smo i da su stolovi bili posebno aranžirani. Što je bila vaša nit vodilja pri uređenju cijelog prostora?

Dekoracija stola je također bila usklađena sa cijelim ambijentom i temom događaja. Uz podršku našeg dugogodišnjeg partnera- cvjećare Agave, uspjeli smo napraviti svečane cvjetne dekoracije na stolu. Dekoracija stolova je bila u toplim, prazničnim bojama – crvena, smeđa, bijela i zelena. Također smo koristili dekorativne šišarke, grančice borova, te male crvene bobice kao dodatnu dekoraciju uz poslužene menije.

 

Ugodna i topla blagdanska atmosfera bila je zajamčena i uz live glazbu. Koga su vaši gosti imali priliku slušati tijekom večere?

Cijeli događaj je upotpunila live muzika uz saxophonistu Mirzu Sijerčića. Za ovu vrstu događaja odlučili smo se da idemo sa laganim zvucima Jazz muzike sa fokusom na božićne pjesme. Blagdanska večera je bila za ograničen broj gostiju radi same veličine prostora gdje se održavala, te smo uspjeli kreirati osjećaj intime, privatnosti i doma, koji i ide uz praznike. Gosti su mogli uživati u našoj hrani, najkvalitetnijim vinima, divnoj dekoraciji samog ambijenta, te muzici koja je zaista ukomponovala cijelu priču i emocije koje smo htjeli prenijeti gostima. Ovo je bila prva blagdanska večera u Hotelu Europe, ali je odsada možete očekivati kao neizostavni događaj u našem hotelu. Zaista se nadamo da ćemo imati priliku ugostiti sve koji su zainteresovani za ovakav događaj i sljedeće godine, te smo sigurno da će odaziv biti velik, jer ono što svima fali i u čemu svi uživamo je dobra hrana i lijepa druženja!

* * *
Fotografije: Adil Sokolović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno