Pahuljasto slatke puslice u obliku blagdanske jelke ćete napraviti za manje od 10 minuta. Evo i kako. - Bonjour.ba - bh....

Pahuljasto slatke puslice u obliku blagdanske jelke ćete napraviti za manje od 10 minuta. Evo i kako.

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

GOURMET
16.11.2021.

Slatki, prhki kolačići koji se prave od bjelanjaka i šećera idealan su izbor za blagdanske kolačiće jer ih je tako brzo napraviti, ali i super zabavno ukrašavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužit će kao savršena dekoracija na stolu, ali i kao jestivi ukras za blagdansku jelku.

Sastojke i pripremu pogledajte u nastavku.

Sastojci:

  • 2 bjelanca
  • 150 g šećera
  • mala kašika limunovog soka
  • prehrambrena zelena boja
  • malo šećera u prahu
  • čokoladne ili šarene mrvice

Priprema:

Pjenasto umutite dva bjelanca i postepeno dodajite 150 g šećera.

 Kada se dobije čvrst snijeg, dodati limunov sok i još malo mutiti.

Zatim dodajte prehrambenu zelenu boju i špricem formirajte jelke.

Video tutorijal kako da oblikujete jelku pogledajte u nastavku. 

Stavite u rernu na oko 60 minuta na 130 stepeni.

Kada je pečeno pospite sa malo šećera u prahu da se dobije izgled snijega ili nekih šarenih, čokoladnih mrvica, a na vrh staviti ukrasnu pahuljicu ili zvijezdu.

***

Naslovna fotografija: @danielagotuje

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno