Pahuljasto slatke puslice u obliku blagdanske jelke ćete napraviti za manje od 10 minuta. Evo i kako.
Tekst:Ilda Lihić-Isović
GOURMETSlatki, prhki kolačići koji se prave od bjelanjaka i šećera idealan su izbor za blagdanske kolačiće jer ih je tako brzo napraviti, ali i super zabavno ukrašavati.
Poslužit će kao savršena dekoracija na stolu, ali i kao jestivi ukras za blagdansku jelku.
Sastojke i pripremu pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 2 bjelanca
- 150 g šećera
- mala kašika limunovog soka
- prehrambrena zelena boja
- malo šećera u prahu
- čokoladne ili šarene mrvice
Priprema:
Pjenasto umutite dva bjelanca i postepeno dodajite 150 g šećera.
Kada se dobije čvrst snijeg, dodati limunov sok i još malo mutiti.
Zatim dodajte prehrambenu zelenu boju i špricem formirajte jelke.
Video tutorijal kako da oblikujete jelku pogledajte u nastavku.
Stavite u rernu na oko 60 minuta na 130 stepeni.
Kada je pečeno pospite sa malo šećera u prahu da se dobije izgled snijega ili nekih šarenih, čokoladnih mrvica, a na vrh staviti ukrasnu pahuljicu ili zvijezdu.
***
Naslovna fotografija: @danielagotuje