Show koji ne smijete propustiti: Leteći Gruzijci stižu u Sarajevo! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Show koji ne smijete propustiti: Leteći Gruzijci stižu u Sarajevo!

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
8.4.2024.

Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava cijeli svijet svojim jedinstvenim plesnim umijećem, a u Sarajevo stižu ovog mjeseca, 21. aprila, u Bosanski kulturni centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Za ovaj svjetski spektakl je u prodaji preostalo još svega oko stotinjak ulaznica koje se mogu kupiti na blagajni BKC-a, na platou Skenderije i u sistemu Entrio.ba.
Nevjerovatnim umijećem na sceni i uzbudljivim koreografijama kojima prkose gravitaciji, stekli su nazive poput "leteći Gruzijci", a do sada su nastupili u više od 100 zemalja na svim kontinentima. Plesali su na najpoznatijim i najvećim pozornicama u Londonu, New Yorku, Parizu i Milanu. Njihove je spektakularne izvedbe koje uključuju akrobacijske točke pogledalo preko 90 milijuna ljudi!
Kompleksna i zahtjevna koreografija spaja savršeno sinkronizirane pokrete ove slavne baletne trupe sa zadivljujućim tehničkim umijećem pojedinačnih izvođača: energični muški plesači spretno lete kroz zrak sudarajući se mačevima i bodežima, natječući se u dinamici pokreta i visini skoka kako bi osvojili naklonost elegantnih plesačica koje lebde pozornicom.
Zaštitni znak Sukhishvili ansambla je „ples na prstima“, zahtjevni koreografski pokret koji se uči od 5. godine i neprestano usavršava tijekom života.

Gruzijski nacionalni balet jedinstveni je fenomen koji svakako treba doživjeti bar jednom u životu! Zato požurite po svoju ulaznicu, dok nisu planule i ove posljednje.

* * *
Naslovna fotografija: @lilya_

Foto: PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno