Snijeg na Visočici pretvorio je bivak u čarobnu zimsku lokaciju koju trebate posjetiti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Snijeg na Visočici pretvorio je bivak u čarobnu zimsku lokaciju koju trebate posjetiti

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA
21.1.2023.

O bivku na Visočici smo imali priliku već pisati kada je prestižni arhitektonski časopis Design Boom ga uvrstio među top deset arhitektonskih ostvarenja na svijetu u kategoriji izolirani objekti i skloništa za 2020. godinu. ⠀

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, ova lokacija ne prestaje oduševljavati putnike namjernike, planinare, koji vrlo rado svoje fotografije podijele na društvenim mrežama. Tako nam je ovaj put pažnju privukla foto priča Tamare koja je posjetila bivak pokriven snježnim prekrivačem.

 


Bivak nosi ime "Zoran Šimić" po jednom od najistaknutijih članova planinarske zajednice u Bosni i Hercegovini, a ovo je ujedno i jedna od rijetkih lokacija na kojima planinarske staze prelaze kanjon, povezujući obje planine i poklanjajući poglede koji se otvaraju nad prostranim krajolikom koji uistinu svjedoče predivnim prizorima od kojih zastaje dah.
 

Foto: @tamara.paocic

 

Foto: @tamara.paocic

 

Ono što ovaj bivak čini tako posebnim zasigurno je i njegov oblik sa kojim se kreira i specifično iskustvo boravaka. Naime, izuzetan pogled na panoramu prekrivenu snijegom zahvaljujući velikim prozorima sa obje strane uistinu izgleda bajkovito, a ne sumnjamo da je poseban doživljaj prenoćiti u bivku dok pahulje kreiraju zadivljujući prejzaž. 

 

***
Naslovna fotografija:@tamara.paocic

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno