Foto priča: Zavirili smo u novu lokaciju „Zdravo“ u Sarajevu gdje možete probati novi hit napitak Pink Latte - Bonjour.b...

Foto priča: Zavirili smo u novu lokaciju „Zdravo“ u Sarajevu gdje možete probati novi hit napitak Pink Latte

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

GOURMET
6.11.2021.

Adresa koju svi istinski zaljubljenici u zdravu hranu veoma dobro poznaju je koncept prodavnica i veganski bistro 'Zdravo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo da uživate na putu za posao uz njihove boost smoothie ili uživate u laganom ispijanju arabica kafe ili vam je omiljena stanica za ručak na poslu, sigurni smo da već znate o njihovoj novoj lokaciji.

Ako ipak ima i nekoliko vas koji do sada nisu posjetili novu lokaciju Zdravo, vrijeme je da se upoznate kroz ovu foto priču i saznate više detalja koje je sa nama vrlo rado podijelio Zdravo tim.

Koji su bili izazovi, kako su se odlučili za novu lokaciju, šta nas to nove očekuje, kao i preporuke šta probati iz jelovnika pročitajte u nastavku.

***

Možete li nam otkriti više detalja o samom prostoru? 

Bistro Zdravo u novom ruhu na adresi Marka Marulića 2 je nešto drugačije, potpuno novo iskustvo za naše goste, kako nove goste tako i one stalne koji su nam vjerna podrška.

Na taj način smo usmjerili i uređenje interijera, tako da smo "ponijeli" sa sobom namještaj i detalje prethodnog prostora, ali im unijeli dašak novog.

Mali tim velikih stručnjaka, arhitekata, inžinjera i majstora je pomogao da se naša vizija ostvari tačno onako kako smo je zamislili: da prostor bude dinamičan i osvježavajući, ali opuštajući, sa elementima prirode i našom specifičnom eklektičnom estetikom.

Novitet je "Košnica", pridruženi prostor za kreaciju i edukaciju, u kojem planiramo uskoro organizirati radionice i predavanja na temu zdrave ishrane i holističkih metoda iscjelivanja.

Kako ste se odlučili na korak premještanja na novu adresu i koji su bili izazovi?

Na promjenu adrese smo se odlučili sukladno našem rastu i razvoju te mnogobrojnim molbama da "priđemo" bliže gradu.

Sa novim prostorom dobili smo mogućnost usluživanja većeg broja gostiju, međutim, ne želimo užurbanost i strku koju donosi centar grada.

Bilo nam je važno da očuvamo mir i atmosferu u kojoj će se gost opustiti, a istovremeno da dobijemo na otvorenosti i širini.

Najveći izazov je bila nesigurnost da li smo postigli cilj koji smo zadali, ali ona je otklonjena sa prvim gostima.

Imamo pozitivne reakcije svih gostiju, oni su u potpunosti podržali našu odluku o premještanju kada su posjetili novi prostor.

Pređimo malo na gourmet dio. Šta sve nudi Zdravo?

Bistro Zdravo nudi zdrave obroke i pića, bazirane na cjelovitnim namirnicama biljnog porijekla.

U jelovniku ćete pronaći slane i slatke obroke - sendviče, supe, salate, veliki izbor slasnih sirovih kolača bez glutena i bez šećera.

Služimo 100% arabica kafu koja ima skoro duplo manje kofeina od robuste.

Smislili smo i zdraviju verziju koktela, pa se naši prave od svježe cijeđenih sokova i bez rafiniranog šećera ili šećernog sirupa.

Također, gosti mogu kupiti superhranu u prahu, kakvu i mi koristimo u pripremi hrane, knjige o zdravoj ishrani ili aparate poput blendera, da bi sami pripremili neke zdrave recepte doma.

Koji specijalitet je najtraženiji i što biste savjetovali čitatelje/-ice da obavezno ne propuste probati?

Naši gosti imaju nekoliko glavnih favorita.

Preporučujem da se ne propusti probati naša palenta sa pavlakom od indijskih oraščića i parmezanom od oraha, kremasta supa od špinata, kriška integralnog hljeba sa pašteta namazom koji pravimo od oraha ili sladoled od banana koji nudimo u nekoliko okusa za one koje žele slatki obrok.

Iako je ljetno piće, naša ledena kafa Slana karamela je jednako popularna uprkos približavanju zime. Ima nešto za svakoga.

Kao i do sada pozivamo vas da ponudu Zdravo bistroa detaljnije istražite na novoj adresi Marka Marulića 2kao i da pratite sve novosti i najavu njihovih novih ukusnih specijaliteta na Zdravo Facebook i Instagram stranici.

***

Naslovna fotografija: Zdravo
Razgovarala: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno