Biljka mjeseca: „Ružičasta princeza“ unijet će neodoljivi šarm u vaš interijer - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Biljka mjeseca: „Ružičasta princeza“ unijet će neodoljivi šarm u vaš interijer

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
14.9.2023.

Biljka naziva „philodendron ružičasta princeza“ ima listove koji su pravo malo remek djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U svome domu će ga poželjeti svi zaljubljenici u biljke i unikatne dodatke u interijeru, jer zaista osvaja svojim neobičnim listovima na kojima se isprepliću nijanse zelene i svijetlo ružičaste boje.

 Briga o ovoj biljci

Iako s nazivom princeza možemo povezati nekoga tko traži nešto više pažnje, to s ovom biljkom nije slučaj. Ova „princeza“ traži tek malo osnovne brige, a zauzvrat će vam pokloniti čist zrak jer je poznata po tome da uklanja toksine iz okruženja. Pružite joj kutak doma u kojem ju neće iscrpiti jaka sunčeva svjetlost i učiniti da spusti svoj „pogled“ prema podu.

Iako nije pretjerano zahtjevna, poklonite joj pažnju i zalijevajte ju dovoljno često da tlo ne bude isušeno, ali uvijek pričekajte da se površina zemlje osuši. Uzvratit će vam velikim i raskošnih listovima koje, uz pažnju i njegu, raširi kao da vas zove u veliki zagrljaj.

 Ova efektna biljka će obogatiti vaš životni prostor dodatkom prirodne ljepote i elegancije, posebno ako ju uspijete uzgajati toliko dugo da postigne svoju maksimalnu visinu od tri metra. Zaista zapanjujući dodatak za svaki dom!

 

* * *
Naslovna fotografija: @cubehousejungle

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno