Bonjour.vodič: Radovi bh. umjetnika koje bismo rado dodali u svoj dom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.vodič: Radovi bh. umjetnika koje bismo rado dodali u svoj dom

Tekst:

Marija Perić

INTERIJERI
28.9.2022.

Ako se upravo odlučujete na renoviranje ili opremanje svog doma ili jednostavno želite dati maleni makeover kutku u interijeru, imamo ideju u koje dodatke investirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Umjetnici iz BiH uvijek imaju široku lepezu proizvoda u koje utkaju veliku dozu kreativnosti i originalnosti. Bilo da je riječ o unikatnim posterima, ručnom vezu ili ručno oslikanim vazama, znat ćete da ste dobili kvalitetan proizvod. Osim što će ostati dio vašeg uređenja doma dugi niz godina, ovi proizvodi bh. umjetnika su odlični jer pričaju priču, kradu pozornost i daju karakter interijeru.

Također, možete birati između tradicionalnih ili modernih stilova, a i motivi koje oslikavaju i rade ovi umjetnici pružaju vam veliku količinu izbora. Ako ste htjeli dašak BiH u svom domu, tada trebate bolje upoznati sljedeće kreativce. Prelistajte dalje.

 

Pasodi
 

Ovaj kreativni studio odgovoran je za nastanak cool postera, ali i majica sa originalnim grafikama i naslovima. Nerijetko su njihovi omiljeni motivi za rad inspirirani gradovima BiH.

 BulBul.Design
 

Ilustrirani cekeri, majice, ruksaci, posteri samo su dio njihove ponude. Nas su osvojili ilustrirajući neke od nama poznatih motiva koji će se uklopiti u svaki moderni interijer.

 Sofia – ručni vez
 

Ova djevojka koja radi vez po narudžbi učinit će da se ponovo zaljubite u ovu tradicionalnu vještinu. Uz nevjerojatan talent, našu je pozornost privukla zahvaljujući vedrim i posebnim motivima.

 Articoolisan
 

Uvijek možete računati da će ovaj kreativni studio kreirati zanimljive postere sa motivima Sarajeva. Nama jako poznate motive, likove i destinacije pretvaraju u umjetnost koju ćete htjeti izložiti u svom domu.

 Tekne
 

Kreativka koja uvijek uspije iznenaditi svojom umjetnošću svakako je dama koja se krije iza Tekne brenda. Njene ručno oslikane vaze rado bismo dodali u svaki kutak doma.

 Molimao
 

Ovaj brend za sebe kaže da je „made of Sarajevo“, a to se vidi kroz svaki njihov novi proizvod, pa i postere koje izrađuju. Tako ćete u kolekciji naći krovove sarajevskih kuća, kolekciju mostova, ali i mapu Sarajeva.

 Enis Čišić
 

Radove ovog vizualnog umjetnika brzo ćete prepoznati u regionalnim kampanjama, a sa nevjerojatnim talentom radi i umjetnine koji će uljepšati svaki zid.

 

***
Naslovna fotografija: @articoolisan

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno