Bh.brend nakita Tekne novu kolekciju predstavio u sklopu NYFW-a

MODNI DODACI
17.9.2020.

Akademska slikarica Jana Kuvalja je u želji da se, poslije godina bavljenja tehnikom ulja na platnu, isproba u novom mediju, 2019.godine pokrenula ideju o brendu Tekne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon kursa keramike na kojem je sama sebi kreirala nakit, mnogi su je pitali gdje je isti kupila, što ju je potaknulo da kreira brend nakita koji u fokus stavlja ljepotu i unikatnost porculana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao slikarica, izradi svakog komada nakita pristupa kao malom unikatnom umjetničkom djelu, a svaki artikl se izrađuje ručno te oslikava rukom.

Model: Jana Kuvalja
Foto: Mirna Kuvalja

S vremenom su se koncept i tehnika razvijali, tako da se ponuda sada proširila i na upotrebne predmete poput vaza.
Pri izrade koristi porculan francuskog porijekla.

Model: Jana Kuvalja
Foto: Mirna Kuvalja

Porculan je kvalitetan i lakši materijal od npr. gline, a kada ga nosite, brzo preuzima tjelesnu toplotu tako da uopće nemate dojam da ga nosite. 

Model: Jana Kuvalja
Foto: Mirna Kuvalja

Potvrdu kvalitete svog rada dobili su kroz poziv da zajedno sa concept store trgovinom Flying Solo predstave svoj rad na tjednu mode u New Yorku.

Foto: getty.com

Kroz reviju održanu prije par dana predstavljena je njihova kolekcija za 2021.godinu, nazvana 'Nebesko' koja je inspirirana Janinim pejzažima na apstraktan način.
Ovaj put pejzaži kojima se bavi su oni iz svemira. Inspiracija za oblike dolazi od nakita s kraja 80-ih i početka 90-ih. Poboljšani visoko kvalitenom ručnom obradom i materijalom, oni sada sijaju. Zlato na porculanu je 24-karatno zlato. Kolekcija je podijeljena u četiri dijela - crveni pakao, blistavo sunce, duboka tama i pjegavo nebo.

Foto: getty.com

Dio kolekcije istražite kroz fotografije s revije u nastavku, a više detalja saznajte na njihovoj web stranici, kao i Instagram profilu.

Foto: getty.com

Foto: getty.com

Foto: getty.com

Foto: getty.com

Foto: getty.com

MODNI DODACI , 17.9.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno