3 besplatne aplikacije za planiranje obroka koje će vam olakšati život - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 besplatne aplikacije za planiranje obroka koje će vam olakšati život

Tekst:

Emina Smaka

GOURMET
29.5.2022.

Aplikacije namijenjene za organizaciju obroka i plana ishrane su digitalni trend koji je tu i sigurno će trajati godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


S ubrzanim načinom života u kojem posljednje 2 decenije svi živimo, potreba za planiranjem obroka je postala nužda. S poslovima i obavezama koje danas imamo nije lako svaki dan kreirati 3 obroka s potrebnim nutritivnim vrijednostima. S toga su aplikacije koje nam omogućavaju kreiranje plana ishrane, s kojima možemo pratiti kalorije i druge prehrambene vrijednosti zaista od velike pomoći. Aplikacije za planiranje obroka 


Yummly 

Yummly je aplikacija koja je tu da pomogne vama i da vam bude lični asistent kroz dane pune obaveza. Možete birati između predloženih recepata ili ih odabrati na osnovu vaše dijete, kuhinje koju preferirate pa čak i nivoa vaših sposobnosti u kuhinji. Kreirane recepte možete spasiti kako biste ih mogli iskoristiti u budućnosti. Pored svakog recepta stoje i namirnice koje su vam potrebne što će odlazak u market uveliko olakšati i pojednostaviti.

 
Paprika 

Sudeći po količini zadovoljnih fanova, Paprika je jedna od najpopularnijih aplikacije u 2022. godini. Paprika vam pomaže da organizujete svoje recepte, napravite planove obroka i kreirate liste namirnica. Koristeći Paprika pretraživač, možete sačuvati bilo koji recept koji pronađete online. 

 Plan to Eat

Plan to Eat je još jedna od aplikacija koju mnogi korisnici iskreno hvale i zadovoljni su uslugama koje nudi. Prvih 30 dana je besplatno, a nakon tog perioda pretplata košta 8.90 KM. Idealna je opcija za one među vama koji žele isprobati ovakav način planiranja obroka. Neke od karakteristika koje Plan to Eat aplikacija pruža su: 'knjiga recepata' u koju možete sačuvati sve recepte na koje naiđete online,  planiranje svakog obroka, kupovina sa svrhom, recepti koji vam objašnjavaju svaki korak tokom kuhanja, te ju možete koristiti i bez pristupa internetu. 

Sretno planiranje obroka i prijatno!  

 

* * *
Fotografije: Pexels.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno