Berin Tuzlić jedan je od članova žirija na najvećem festivalu virtualne stvarnosti u Kini. Donosimo dio atmosfere.

EVENT
15.11.2019.

U kineskom gradu Xiamen od 11.-17. 11., održava se najveći festival animiranog filma, virtualne stvarnosti, gaming industrije i internetskih igara na kojem je Berin Tuzlić, pored članova iz Japana, Koreje, Malezije, USA i Kine, jedini član žirija iz Europe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trodnevnom  žiriranju u kategorijama animirani film, strip, mobile, igrice i virtualna stvarnost, internacionalni žiri je imao priliku da pregleda radove više od 500 gradova iz cijelog svijeta, a koji su ušli u finalni izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade će biti dodijeljene u kategorijama Best Innovation Award, Best Originality Award, a za novinare koji promoviraju industriju NewComics Chief Editor Special Award. Kineski organizatori organizirali su dvodnevni Business Forum Cyber Sousa na kojem su predstavili 267 milijuna IP animatora, (IP) intelektualnog vlasništva pojedinačnih autora, čija djela i radove koriste kompanije poput telecoma, filmske i TV industrije,  industrije igara i zabave. S obzirom na vrtoglavi rast digitalnih platformi, distribucije sadržaja i navika nove generacije, kineska vlada je povezala i treći NewComics Original Internacional Forum, na kojem se govorilo o razvoju edukativnog i zabavnog sadržaja, uključujući nove modele originalnih ilustracija digitalnih, interaktivnih udžbenika. 


Berin Tuzlić je danas održao radionicu animacije za profesionalce u Xiamen Software Parku, Novonity Technology Co. i radionicu stripa sa studentima završne godine Xiamen Academy of Art and Design.


Članovi žirija su imali priliku posjetiti odjele za razvoj kreativnih digitalnih sadržaja u Telecom China, icartoons, Shenima Animation i Base FX studio u kojem se radila animacija za najnoviji film Star Wars. 


Organiziran je market za produkcijske kompanije, povezivanje s kreativnim industrijama za razvoj i produkciju edukativnih sadržaja, virtualne stvarnosti, produkcije televizijskog sadržaja, mobilnih aplikacija i brzorastuće industrije zabave, tematskih zabavnih parkova.  


„Fascinantno je kada na jednom mjestu vidite toliko raznolikog kreativnog rada, imate uvid u najnovije trendove od Japana, Amerike i Kine, u društvu ste producenata i kreativaca koji stvaraju najnovije filmove koje gleda cijeli svijet, gdje se cijene vrijednosti znanja i kvaliteta. Poručujem mladim kreativcima da njihova djela, ako su kreativna, univerzalne komunikacije, nemaju geografska ograničenja, da se razvijaju u skladu s inovativnim trendovima koji uključuju autorski rad i povezuju s cijelim svijetom”, nadodao je Berin. 

EVENT , 15.11.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Promotivni članak

Foto by:

Xiamen International Animation Festival 2019

Podijeli:

Posljednje objavljeno