Pronašli smo tradicionalni recept za tufahije s kojim nećete moći pogriješiti
Tekst:Ana Rotim
GOURMETKoliko god volimo eksperimentirati s nešto drugačijim okusima, te iskusiti neka nova kulinarska iskustva, isto tako se vrlo rado vraćamo onim tradicionalnim slasticama koje bude posebne emocije.
Stoga, nakon što smo posljednjih dana uživali u blagdanskim slasticama obogaćenim prepoznatljivim okusima, ovog puta zvijezda naše gourmet rubrike je slavni kolač kojem ćete teško moći odoljeti. Riječ je o sočnim i ukusnim tufahijama po receptu Belme Halilović zbog kojih ćete se instant poželjeti teleportirati u kuhinju.
Kombinacija voća, kremastog šlaga, orašastih plodova i omiljenog keksa Belmin je izbor za pravu malu slatku energetsku bombu koja će oduševiti ukućane ali i goste. Stoga, detaljan popis sastojaka kao i pripremu donosimo u nastavku.
Recept:
- 6 delišes jabuka oguliti i izdubiti im sredinu
- staviti u šerpu litar vode, 100g šećera, 1 vanilin šećer i malo limunovog soka
- kada provri dodati jabuke i pažljivo ih skuhati, paziti da se ne prekuhaju
- napraviti punjenje od mljevenih oraha, plazme, malo šlaga i par kašika sirupa u kojem se kuhaju jabuke
- izvaditi jabuke, prebaciti ih u posudu za pečenje, napuniti filom
- zapeći ih desetak minuta na 200°C
- u međuvremenu u šerpu dodati još šećera (zavisno koliko slatko volite) i koru jabuke koju ste ogulili
- pustiti da se sirup ukuha
- ohlađene tufahije dekorisati šlagom i služiti sa sirupom
* * *
Foto: Belma Halilović