TEKST: Ana Rotim
DATUM OBJAVE: 10.1.2023.
Koliko god volimo eksperimentirati s nešto drugačijim okusima, te iskusiti neka nova kulinarska iskustva, isto tako se vrlo rado vraćamo onim tradicionalnim slasticama koje bude posebne emocije.
Stoga, nakon što smo posljednjih dana uživali u blagdanskim slasticama obogaćenim prepoznatljivim okusima, ovog puta zvijezda naše gourmet rubrike je slavni kolač kojem ćete teško moći odoljeti. Riječ je o sočnim i ukusnim tufahijama po receptu Belme Halilović zbog kojih ćete se instant poželjeti teleportirati u kuhinju.
Kombinacija voća, kremastog šlaga, orašastih plodova i omiljenog keksa Belmin je izbor za pravu malu slatku energetsku bombu koja će oduševiti ukućane ali i goste. Stoga, detaljan popis sastojaka kao i pripremu donosimo u nastavku.
Recept:
* * *
Foto: Belma Halilović
TEKST: Dragana Rauš
Nova gastro tačka na Trgu slobode, stvorena je za one koji znaju cijeniti hranu koja je jednako ugodna za oko i za nepce, vino koje se bira s polica od poda do plafona i koktele zbog kojih će ti svaki izlazak sa drugaricama biti kao scena iz serije Sex and the City.
Jer ponekad je samo novo mjesto dovoljno da ponovo zavoliš grad u kojem si godinama.
Ovdje je sve u detalju, od teksture burrate na pizzi do wagyu sushija koji ne očekuješ u srcu Tuzle. Svaki tanjir je mala priča za sebe, a svaka fotografija uhvati djelić ambijenta koji podsjeća na privatnu vinsku sobu u kojoj bi rado da izgubiš pojam o vremenu.
Petkom se svjetla priguše, bend zasvira, a Trg slobode pretvori se u savršeno mjesto za afterwork druženje koje se lako oduži do kasno.
Don Papa je za one koji vole spoj elegancije i spontanosti. Za one koji cijene dobru kuhinju, ali i dobru priču.
FOTO: @the_maya_b
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!