Beebee: neodoljivi šatori za igru i ukrasi koje će vaše dijete obožavati - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Beebee: neodoljivi šatori za igru i ukrasi koje će vaše dijete obožavati

Tekst:

Bonjour.ba

MAME RULZ
8.8.2016.

Beebee je mladi kreativni brand za izradu proizvoda namijenjenih uređenju dječjih interijera inspiriranih skandinavskim dizajnom i minimalizmom. Tim čine dugogodišnje prijateljice Ivana Eterović-Husejnović (Sarajevo) i Alma Mehić (Mostar) koje dijele istu ljubav prema djeci, kreativnosti i minimalizmu, uz svesrdnu podršku iskusne krojačice gospođe Marine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek kreativne i motivirane za nove poduhvate, samostalno pokrivaju aktivnosti od ideje, krojenja, ručne izrade kao i marketinške promocije vlastitih proizvoda.
 

 


Kada je osnovan vaš brand?

Beebee brand je osnovan u trećem mjesecu ove godine. Za vrijeme trudnoće primijetile smo da u BiH vrlo teško možemo pronaći detalje za dječje sobe i odlučile smo se same okušati u izradi dekorativnih predmeta koji bi se mogli uklopiti u prostor namijenjen najmlađima te se tako pomalo počela razvijati ideja za naš brand.

beebee djeca modamo 02

Kako biste u tri riječi opisali Beebee brand?

Beebee opisujemo kao minimalistički, kreativan i handmade rad izrađen kombinacijom prijateljstva, ljubavi i pažnje. Najljepši je dio što se igramo i radimo u isto vrijeme.


beebee djeca modamo 01

Možete li nam reći nešto više o trenutno dostupnim artiklima (procesima izrade, od čega su napravljeni, u kojim bojama su dostupni i veličinama...)

U izradi naših proizvoda preferiramo monokromatske i pastelne kombinacije boja, a koristimo prirodne materijale, pamuk, drvo, papir. Prije svega smo se fokusirali na izradu teepee/šatora, koji je bio jedan od naših DIY projekata prvobitno za našu djecu, a nakon što je naišao na pozitivne kritike željeli smo da ga učinimo dostupnim ostalim ljubiteljima ovog stila i tako je nastao Beebee.Trenutno teepee/šator je dostupan u dvije veličine. Modernog je i minimalističkog dizajna, koji osim za igranje, služi i kao jedinstvena dekoracija za interijere. On je ujedno naš najpopularniji i najprepoznatljiviji proizvod. 

beebee djeca modamo 08

Nakon toga smo nastavile širiti ponudu proizvoda, pa tako danas našim kupcima nudimo dekice za kolica, prekrivače, patchwork dekice, posteljine, multifunkcionalne podloge za igranje, jastuke različitih oblika (zvijezda, mjesec, oblak, kapljice), girlande sastavljene od zvjezdica i zastavica, drvene vješalice za omiljeni dječji outfit, papirnate vreće od čvrstog troslojnog papira koje služe za odlaganje dječjih stvari i igračaka, dječje krune, torbice koje su savršene za vrtić ili sport. Svakodnevno dobivamo inspiraciju i smišljamo nove proizvode, jednostavno uživamo u onome što radimo.

beebee djeca modamo 03

beebee djeca modamo 04

beebee djeca modamo 05

beebee djeca modamo 07

Kakvi su komentari modernih mama na vaše proizvode inspirirane skandinavskim dizajnom?

Komentari modernih mama na naše proizvode inspirirane skandinavskim dizajnom su pozitivni. Svi se iznenade kada vide da je riječ o domaćem brandu. Oduševljeni su da se takve stvari kreiraju i proizvode u BiH. Dobivamo pohvale za ideje, kvalitetu izrade i materijala.


beebee djeca modamo 06

Beebee artikle možete naručiti putem Facebook stranice Beebee-design, Instagram profila ili e-maila [email protected].

Foto: Beebee

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno