Kako se pravi čokolada i zašto 10 sati? BASHKA Chocolatier ima odgovore! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako se pravi čokolada i zašto 10 sati? BASHKA Chocolatier ima odgovore!

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
7.5.2024.

Jeste li 100% sigurni da ste pronašli svoj omiljeni okus čokolade i da nema potrebe da tražite dalje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ako je tako, onda ostanite s nama u ovoj priči jer smo uvjereni da ćemo probuditi sva vaša čula i izazvati želju da probate jednu, ne toliko uobičajenu i čestu kombinaciju delikatesa. Kombinacije različitih okusa: slano, slatko, kiselo, ljuto i kombinacije različitih tekstura, omogućavaju nam da u potpunosti uživamo u raznolikosti hrane i različitih delikatesa koje su nam na raspolaganju. Ljeto je pred nama, a samim tim sve više težimo ka osvježenju koje je najčešće prožeto kroz slatkaste i voćne arome. Čokoladne poslastice, voće, slatko i kiselo... pred nama je još jedno slatko ljeto puno raznih okusa i iskustava. 

Dakle, ljeto počinje novim osvježenjem, uhvatite talas novih mogućnosti koje su pred nama i prepustite se uživanju svih čula i novim, svježim, okusima (i čokoladi)!
Čokolada je dio naših slanih obroka, brzih poslastica koje biramo u hodu, a u kombinaciji s različitim voćem postaje nam omiljeni desert. 

Sa četiri vrste čokolade: tamna, bijela, mliječna i Ruby, naša sagovornica Merjem Hamzić kreira mnoštvo neodoljivih kombinacija i spojeva okusa. Jedan od njih je i kombinacija tamne čokolade sa kajsijom. Ovaj okus će ekskluzivno imati priliku da probaju svi IQOS* korisnici na IQOS Boutique eventu koji će biti održan 9. 5. 2024. (u ARIA mall-u). Za sve informacije, baš kao i Merjem, predlažemo vam da požurite na njihovu oficijalnu stranicu.
BASHKA Chocolatier je brend ručno rađenih čokolada koji je nastao u Sarajevu. Stvorili su ga Merjem i Tarik Hamzić, bračni par zaljubljen u čokoladu, bogatstvo okusa i njene bezgranične mogućnosti. Kroz zavirivanju u interijere i priče vrijedne pažnje, Bonjour.ba ovaj put se zaputio u njihov čokoladni atelje, tačnije, naša glavna urednica Emina Smaka donosi nam sve detalje, okuse i kadrove iz prve ruke.

Pardon, ne baš sve okuse. Kombinaciju čokolade i kajsije strpljivo čekamo s vama!


Merjem Hamzić, BASHKA ChocolatierU minimalistički uređenom, ali i izrazito karakternom i lijepom okruženju BASHKA ateljea, nismo propustili uživati u posmatranju procesa nastanka čokolade, ali i u inspirativnom razgovoru s Merjem.

 Sigurni smo da vas je već kroz ovaj uvod inspirisala svojom kreativnošću te smo je stoga pitali i koji je najbolji poslovni savjet koji je dobila, a vjerujemo da će odgovor i u vama pokrenuti nove želje i inspiraciju.

Osim toga, prilikom procesa pravljenja čokolade uživali smo i istražujući svijet čokolade i naučili nešto novo o njenoj pripremi. Da bi napravila otprilike 2,5 kg čokolade Merjem istoj posveti 8 do 10 sati, a najizazovnije u procesu je samo temperiranje čokolade od kojeg i zavisi kakav će biti finalni okus, miris i izgled.
Sada kada znate detalje o tome koliko vremena, truda i ljubavi je potrebno uložiti u proces stvaranja BASHKA čokolade vjerujemo da se veselite i degustirati je na IQOS Boutique eventu. Požurite na iqos_fbih i saznajte kako uhvatiti talas i biti dio ovog jedinstvenog eventa. Mi smo to već dodali u svoj planer!


*IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin koji izaziva ovisnost. Samo za punoljetne.


Sve detalje i sjajnu atmosferu u kojoj smo uživali donosimo vam na videu u nastavku.

 

* * *
Foto i video Elvir Pandžić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci