TEKST: Nevena Divčić
DATUM OBJAVE: 5.12.2023.
Već pri prvom pogledu na fotografije s privatne zabave povodom otvorenja restorana Veranda u glavi smo kreirali filmske scenarije i zamislili se u historijskim dramama i romantičnim scenama iz Pariza, San Franciska i New Yorka.
Zar nije odlična pomisao da je jedno takvo iskustvo, u interijeru koji na prvi pogled izaziva jake emocije i budi našu maštu, dostupno na samo nekoliko koraka ili sati vožnje od nas?
Restoran Veranda u Banjaluci otvoren je jučer, a mi već danas želimo zaviriti u svaki ugao. Dok se to ne desi, vodimo vas sa sobom u virtuelnu šetnju.


"Restoran je dobio baš ovaj naziv zbog karakterističnog međuprostora koji će biti jedna od najljepših bašti u Banjaluci kada nam vrijeme to bude ponovo dozvolio. Objekat je izgrađen početkom prošlog vijeka, a želja arhitektice Svjetlane Prole, koja i stoji iza ovog projekta, je bio da zadrži autentičnim sve što je moguće zadržati, ali i enterijer prilagodi savremenom čovjeku.
U prostoru dominiraju neutralni tonovi, drvo, kamen, biljke i sve ono što je potrebno što čini da možemo reći da prostor "ima dušu". Kao i u svakom njenom projektu i u ovom se može osjetiti posvećenost svakom detalju, tako da je svoj pečat ostavila ne samo na projektovanje i stilizovanje enterijera, već i na odabir najsitnijih elemenata kao što su tanjiri ili pribor za jelo." rekla nam je marketing menadžerica Dragana Rauš.


"Kuhinja nam je bila neizmjerno važan faktor, te smo zato iz Beograda doveli izuzetnog, iskusnog stručnjaka.
Cilj je da ponudimo tradicionalna jela "with a modern twist", ali i jela internacionalne kuhinje. Bez obzira na izbor u jelovniku osnova su kvalitetne namirnice, pretežno lokalnih proizvođača (domaći sir, meso, jaja, povrće...)" - dodala je Dragana.


Sigurno je da će ovo mjesto biti ispunjeno mnoštvom prvih dejtova, porodničnih proslava, vjenčanja i da će upravo uglovi Verande biti vezani za neke od najljepših uspomena u periodu koji je pred ovim restoranom.
Uz sav šarm i luksuz dodatnu notu toplote mu daje i činjenica da je pet friendly pa u stvaranju uspomena baš niko neće biti izostavljen!



Adresa? Stiže! Braće Mažara i majke Marije 52, Banjaluka.
* * *
Foto: Ana Korićanac
TEKST: Ada Ćeremida
Postoji jedan praznični detalj koji se u posljednjih nekoliko godina tiho uvukao u interijere i postao nezaobilazan: gingerbread kućice.
Nekada rezervisane samo za kolače i dječije radionice, danas su inspiracija za keramiku, lampice, podmetače, stolnjake i sve one sitnice koje domu daju toplinu.
Sinsay je ove sezone otišao korak dalje i ponudio cijelu mini-kolekciju koja izgleda kao mali, slatki, ručno izrađeni božićni gradić. Ako tražite nešto što će vam godinama vraćati isti cozy osjećaj, ovo je upravo taj detalj.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!
Gingerbread dekor ima jednu posebnost: istovremeno je razigran i minimalistički. Sa svojim sitnim bijelim “glazurnim” ilustracijama, Sinsay kućice djeluju kao ručno crtani detalji na keramici, što ih čini profinjenima i lako uklopivima u bilo koji stil od skandinavskog do rustikalnog.
Uz to, ovaj motiv postao je globalni trend upravo zato što donosi osjećaj doma, bakinog kuhanja i topline koju je teško stilizovati na drugi način. Kućice se mogu slagati u “malo selo”, rasporediti duž police ili čak kombinovati kao svijećnjaci i figurice koje stvaraju dubinu u dekoru.
Zašto ćete ove kućice vidjeti u svakom domu?
Prvo, zato što su praktični: Sinsay je napravio cijelu liniju od stolnjaka, tanjira i podmetača do kućica-svijećnjaka pa sve izgleda kao jedna skladna kolekcija čak i kada kupite samo jedan komad.
Drugo, zato što se lako stilizira: dovoljno je nekoliko grančica, neko zimsko voće ili svijeća, i odmah dobijate Instagram-spreman kutak. A treće, zato što stvaraju onu vrstu slatke nostalgije koja čini da svako ko uđe u dom ima osjećaj da je došao ranije na prazničnu priču.






Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!