TEKST: Nevena Divčić
DATUM OBJAVE: 5.12.2023.
Već pri prvom pogledu na fotografije s privatne zabave povodom otvorenja restorana Veranda u glavi smo kreirali filmske scenarije i zamislili se u historijskim dramama i romantičnim scenama iz Pariza, San Franciska i New Yorka.
Zar nije odlična pomisao da je jedno takvo iskustvo, u interijeru koji na prvi pogled izaziva jake emocije i budi našu maštu, dostupno na samo nekoliko koraka ili sati vožnje od nas?
Restoran Veranda u Banjaluci otvoren je jučer, a mi već danas želimo zaviriti u svaki ugao. Dok se to ne desi, vodimo vas sa sobom u virtuelnu šetnju.


"Restoran je dobio baš ovaj naziv zbog karakterističnog međuprostora koji će biti jedna od najljepših bašti u Banjaluci kada nam vrijeme to bude ponovo dozvolio. Objekat je izgrađen početkom prošlog vijeka, a želja arhitektice Svjetlane Prole, koja i stoji iza ovog projekta, je bio da zadrži autentičnim sve što je moguće zadržati, ali i enterijer prilagodi savremenom čovjeku.
U prostoru dominiraju neutralni tonovi, drvo, kamen, biljke i sve ono što je potrebno što čini da možemo reći da prostor "ima dušu". Kao i u svakom njenom projektu i u ovom se može osjetiti posvećenost svakom detalju, tako da je svoj pečat ostavila ne samo na projektovanje i stilizovanje enterijera, već i na odabir najsitnijih elemenata kao što su tanjiri ili pribor za jelo." rekla nam je marketing menadžerica Dragana Rauš.


"Kuhinja nam je bila neizmjerno važan faktor, te smo zato iz Beograda doveli izuzetnog, iskusnog stručnjaka.
Cilj je da ponudimo tradicionalna jela "with a modern twist", ali i jela internacionalne kuhinje. Bez obzira na izbor u jelovniku osnova su kvalitetne namirnice, pretežno lokalnih proizvođača (domaći sir, meso, jaja, povrće...)" - dodala je Dragana.


Sigurno je da će ovo mjesto biti ispunjeno mnoštvom prvih dejtova, porodničnih proslava, vjenčanja i da će upravo uglovi Verande biti vezani za neke od najljepših uspomena u periodu koji je pred ovim restoranom.
Uz sav šarm i luksuz dodatnu notu toplote mu daje i činjenica da je pet friendly pa u stvaranju uspomena baš niko neće biti izostavljen!



Adresa? Stiže! Braće Mažara i majke Marije 52, Banjaluka.
* * *
Foto: Ana Korićanac
TEKST: Ada Ćeremida
Sedmi dan ovog Bonjour Edit rituala dolazi kao mali predah, onaj u kojem ruke rade, a misli se stišavaju.
Ako ste ovih dana bili s nama, već smo zajedno usporili tempo, posložili sitnice po domu i telefonu, pronašli male pauze i vratili pažnju na svakodnevne rituale koji inače prođu neprimijećeno. Sada smo na pola puta i upravo je zato nedjelja savršen trenutak da se malo zadržimo u tom osjećaju.
Danas ne jurimo ništa. Danas radimo nešto rukama.
Praznična sezona je u punom jeku, a ovih dana smo vam već donosili naše omiljene vijence i dekoracije koje se mogu pronaći na budžetu jer znamo da je nekada lakše krenuti od gotove osnove.
Danas idemo korak dalje i pozivamo vas da taj osjećaj prenesete u mali, jednostavan DIY projekat koji možete napraviti bez pritiska, bez perfekcionizma i bez potrebe da sve ispadne “kao s fotografije”.
Današnji zadatak: DIY advent vijenac kao centerpiece
Za današnji zadatak nije vam potrebna posebna oprema ni vještina, a ako ste sa nama riješili situaciju vaših ladica svaštara lako ćete pronaći šta vam treba.
Ideja je da od nekoliko jednostavnih elemenata složite advent vijenac ili svijećnjak za sto koji može stajati kroz cijeli decembar i jednako lijepo funkcionisati i za Božić i za Novu godinu.
Osnova može biti tanjir, plitka zdjela, tacna ili niski svijećnjak. Na nju postavite četiri svijeće, ne moraju biti iste boje ni visine. Oko njih dodajte prirodne elemente: mahovinu, grančice, bobice, eukaliptus, sušeno cvijeće ili zimzeleno lišće.
Ako imate traku ili mašnu, vežite je ležerno oko baze ili oko svijeća, bez simetrije.
Poenta nije u savršenom krugu ni preciznom rasporedu. Poenta je da ukras izgleda mekano, prirodno i malo nesavršeno.
Ovo je centerpiece koji se pali navečer, gasi u tišini i ostaje na stolu i kad nema gostiju. Ukras koji ne sklanjate nakon fotografije, nego ostavljate da živi s vama.
Mali savjet: Ako ste u dilemi da li je “previše” ili “premalo” vjerovatno je taman. Ovaj DIY ne traži dodavanje, nego zaustavljanje na vrijeme.
Znak pažnje za one koji ostaju s nama
Ako želite učestvovati u našem Bonjour Edit giveawayu, podsjećamo da je potrebno samo da popunite kratki forms koji smo podijelili u prvom tekstu serijala. Poklanjamo Bonjour notes i limitirano izdanje Bonjour tote torbe, kao mali znak pažnje svima koji su odlučili da ovih 15 dana posvete sebi.
A ako želite još jedan mali dodatak ovom ritualu, ne zaboravite na free mjesečni kalendar koji možete preuzeti i svaki dan ubaciti jednu fotografiju svog trenutka pauze. Na kraju decembra imat ćete mali vizualni dnevnik, vaš.
Sedmi dan ostavljamo da traje kroz večer. Novi korak čeka nas sutra.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!