Ova vijest nas je obradovala i stigla u pravo vrijeme: Orašar u Mostaru - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ova vijest nas je obradovala i stigla u pravo vrijeme: Orašar u Mostaru

Tekst:

Emina Smaka

EVENT
7.12.2022.

Jutros nas je s Facebook profila 'Hrvatski Dom herceg Stjepan Kosača' dočekala sjajna vijest i pravi blagdanski poklon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Riječ je o baletnoj predstavi Orašar, koja će za mnoge biti prava poslastica. Balet Orašar, jedan od najpoznatijih i najizvođenijih baletnih predstava na svijetu, a po prvi put stiže u Mostar!

Ako jedva čekate pogledati uživo ovu baletnu predstavu, s njihovog profila prenosimo važne informacije:

,,U nedjelju, 18. prosinca, tjedan dana uoči Božića, gledatelji u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosača imat će jedinstvenu priliku, uz glazbu virtuoznog Čajkovskog, doživjeti priču o djevojčici Klari koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog lutka kojim se razbijaju orasi te s njime proživljava čudesne dogodovštine u svijetu mašte.

 
Radi se o najčarobnijoj božićnoj bajci koja je ispričana putem tradicionalne baletne koreografije jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.
Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderni izgled ovoj klasičnoj priči putem unikatnih scenografskih i režiserskih rješenja, impozantnih dekoracija i kostima te suvremene video projekcije koja neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevniju baletnu i plesnu publiku.


 

Ovo je sasvim jedan novi i moderni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku s kojom će, u čarobno adventsko vrijeme, mostarska publika imati priliku uroniti u atmosferu Božića i božićne čarolije.Trupa Ukrainian Classical Balleta, koju čine neki od najkvalitetnijih baletana svijeta, nastoji kroz svoje nastupe pokazati najljepše i najzanimljivije predstave klasičnog baleta na međunarodnoj baletnoj sceni. Mostarci po prvi put ikada imaju priliku doživjeti predstavu zbog koje se uvijek traži ulaznica više i koja je redovito rasprodana na svim svjetskim pozornicama.''

Za više informacija o kartama i rezervacijama pratite njihov Facebook profil 'Hrvatski Dom herceg Stjepan Kosača'.

* * * 
Fotografije: Hrvatski Dom herceg Stjepan Kosača 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno