Bajkologija: pronašli smo najslađu knjižaru za djecu u Sarajevu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bajkologija: pronašli smo najslađu knjižaru za djecu u Sarajevu

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

MAME RULZ
19.1.2023.

Sa mnoštvom distrakcija i drugih oblika zabave sa tehnologijom koji se bore za pažnju djece, važnost čitanja sa najmlađim, čini nam se, nikada nije bila potrebnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo na društvenim mrežama vidjeli da se otvorila dječija knjižara Bajkologija u Sarajevu koja je namijenjena djeci, roditeljima, ali i svim dragim osobama koje uživaju u dječijoj književnosti, nismo mogli odoljeti, a da sa vama ne podijelimo tu novost.

 

Foto: Bajkologija

 

Svjesni da dječije knjižare imaju posebnu odgovornost u procesu učenja čitanja i zbližavanja najmlađih sa knjigama, u Bajkologiji vjeruju da svako dijete ima svoju savršenu knjigu i da svako dijete zaslužuje tu posebnu iskru i draž dok uživa u prelistavanju knjige.
 

Foto: Bajkologija
 

 


Osim što se na ovaj način podstiču mališani da postanu samopouzdaniji i pismeniji, ovo je super prilika da se i druže sa vršnjacima, razmjenjuju nove naslove, strpljivo čekaju izlazak nastavka omiljene trilogije, ali i razmjenjuju detalje o likovima i pričama koje su pročitali.
 


U preslatkom ambijentu sa zanimljivim detaljima, muralom, izlogom koji su poziv na druženje sa knjigom, kriju se knjige koje su namijenjene djeci, bebama, predškolarcima, školarcima i teen djeci.
 

 

Adresa je Šenoina 6 u Sarajevu. Dio naslova možete pogledati i naručiti preko web stranice ili za više detalja javiti im se putem emaila [email protected].

Radno vrijeme: pon – sub 10h do 18h, nedjelja zatvoreno.


 

***

Naslovna fotografija:Bajkologija

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno