Backstage fotografije nove Benettonove kampanje - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Backstage fotografije nove Benettonove kampanje

Tekst:

Bonjour.ba

HIGH STREET
18.5.2010.

Sjećate se Benettonove kampanje pod nazivom It's My Time? A njenih pobjednika? Njih dvadeset su prije par tjedana u New Yorku snimili kampanju za predstojeću sezonu. I ne samo to, vlasnici i djelatnici Benettona dočekali su ih kao prave zvijezde - smjestili su njih i njihove prijatelje u trenutno najpopularniji hotel u New Yorku, počastili ih shoppingom u Benettonu i dali im priliku da poziraju pred objektivom Josha Olinsa. Fotografije će se na plakatima i reklamama moći vidjeti krajem ljeta, a dotad pogledajte kako je izgledao backstage snimanja kampanje i kako su se pobjednici proveli u Velikoj Jabuci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Pobjednici i njihovi prijatelji bili su smješteni u njujorškom hotelu Standard, smještenom u in četvrti, tzv. meatpacking district. Već par mjeseci nakon otvorenja hotel je postao veliki hit u gradu, dijelom i zbog svoje neobične arhitekture. Naime, svi vanjski zidovi hotela su stakleni, tako da se s ceste može vidjeti što se događa u sobama, ukoliko ne navučete zastore. 

Na vrhu hotela je klub Boom Boom Room, klub koji uspoređuju s kultnim klubom Studio 54, a čiji su redovni gosti Madonna, Jude Law, Rachel Zoe, Christian Louboutin, Bar Refaeli i mnogi drugi. Koliko je taj klub popularan, govori i činjenica da je tu priređen after party za nedavno održani Met Gala.

 

 

 

 

Image

Image

Image

Image

 

 

 

 

 

A baš tu je i domaćin Alessandro Benetton dočekao pobjednike i ponaosob se upoznao sa svima. Nakon službenog upoznavanja uslijedio je party sa uzvanicima iz svijeta mode.

 

 

 

Image

Image

Image

Image

 

 

 

 

 

Nakon što su proslavili svoj dolazak u New York, bilo je vrijeme da se bace na posao. U prostorijama studija Industria Superstudio čekala ih je vojska vizažista, stilisti i fotograf Josh Olins. Kako izgleda backstage snimanja jedne modne kampanje, kako su modeli kratili vrijeme između fotografiranja i što će se naći u Benettonovim trgovinama ove zime pogledajte na fotografijama.

 

 

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

 

 

 

 

 

A.S.

foto: benetton.com

 

 

 

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno