Na +30 kafu pijemo u ovom prekrasnom parku u Sarajevu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Na +30 kafu pijemo u ovom prekrasnom parku u Sarajevu

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
9.7.2024.

Kada temperature u Sarajevu dosegnu vrelih +30 stepeni, svi tragamo za osvježenjem i prijatnim mjestima za uživanje u omiljenoj kafi, a najbolje bi bilo negdje uz rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jedno od takvih mjesta, koje krasi naš grad, je mini park At Mejdan, smješten na obali rijeke Miljacke, koji često zaboravimo. Ovaj park je prava oaza mira i užitka, a poseban šarm mu daje prekrasni muzički paviljon sagrađen 1913. godine po projektu Josipa Pospišila.

 
At Mejdan park nosi sa sobom dugu i bogatu historiju. Nekadašnji hipodrom, park je dobio ime po konjima (at - konj) koji su nekada trčali ovim prostorom. Danas, ovaj park predstavlja idealno mjesto za opuštanje i bijeg od gradske gužve i visokih temperatura

 
U ovom parku kafić smješten u okviru muzičkog paviljona pruža savršeno okruženje za uživanje u kafi sa djecom ili vašim ljubimcima. Dok sjedite pod hladovinom drveća možete osjetiti blagi povjetarac s Miljacke, slušati žubor vode i uživati u pogledu na rijeku i okolnu prirodu.

 Miris svježe skuhane turske kafe i opuštajući ambijent parka čine ovo mjesto idealnim za druženje s prijateljima ili trenutke samoće uz omiljenu knjigu.

 
Bilo da živite u Sarajevu ili ste tu na putovanju, kada sljedeći put temperature dostignu +30, znate gdje ćete pronaći osvježenje i uživanje


* * * 
Foto: Privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno