Bonjour.preporuka: 3 artikla koja vrijedi kupiti u 30-im - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.preporuka: 3 artikla koja vrijedi kupiti u 30-im

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
3.5.2023.

Da, znamo godine ne znače ništa. Ne trebamo biti etiketirani na taj način, niko nam ne može govoriti koje komade moramo, a koje ne smijemo nositi u kojem periodu života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ni mi vam nećemo nametati nikakva pravila, samo dobronamjerne savjete koje će vam se u 30im isplatiti. Htjeli mi to ili ne u 30im nekako postajemo zreliji i prema svijetu i stvarima se odnosimo odraslije nego u 20im. S toga je dobra ideja uložiti u nekoliko bazičnih komada, koji nisu dosadni, slažu se uz sve komade vašeg garderobera, a mogu trajati godinama.

 


Jeans hlače

Sigurni smo da vam ladica s jeans hlačama puca od količine, što onih koje još uvijek čuvate iz srednje škole, hlača koje vam se uopšte ne dopadaju ali bile su na sniženju, ili onih koje više ne odgovaraju veličinom. Vrijeme je da se oprostite od hlača koje ne nosite, ostavite one koje vam odgovaraju veličinom i u kojima se osjećate dobro. Ako takve nemate, vrijeme je za ozbiljan i dobro promišljen shopping.

 


Crne salonke 

Ne, ne želimo vam reći da se riješiti nepotrebne obuće iz ormara, jer vjerujemo da takvo nešto ne postoji. Zelene metalizirane sandale sa štiklom od 15cm vam zaista trebaju! Međutim, vrijeme je za komad koji će vam biti 'go-to' komad kada vam treba nešto jednostavno, udobno, a gdje ćete svakako izgledati dobro. Birajte petu srednje visine, klasičnog oblika, kako bi vam trajale godinama.

 


Bezvremenski baloner

Najmisteriozniji komad koji možete posjedovati, te prigrliti unutrašnju detektivku u vama. Komad je kojeg je dizajnirao Thomas Burberry i od tada se nije mnogo promijenio. Prvobitno kreiran za vojnike, odolijeva vremenu, te ga danas viđamo posvuda. Ako sada uložite vrijeme i novac za otkrivanje savršenog balonera za vas, posebno ako je još klasičnog dizajna, trajat će vam idućih 20 godina. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @thestyleograph  
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno