Art Deco stil vraća se u interijere ove jeseni. Evo kako ga postići uz par elemenata. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Art Deco stil vraća se u interijere ove jeseni. Evo kako ga postići uz par elemenata.

Tekst:

Arijana Bošnjak

DIZAJN SAVJETI
5.11.2023.

Art Deco je stil u uređenju interijera koji se pojavio početkom 20. stoljeća, a svoj najveći uspjeh doživio 1920ih i 1930ih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Poznat po unikatnoj i glamuroznoj estetici koja kombinira moderne i eklektične elemente, ove jeseni se vraća u interijere u nešto modernijem ruhu. Ako ste gledali film Veliki Gatsby, sigurno već imate jasnu predodžbu o raskošu koji donosi Art Deco. Vibrantni tonovi smaragdno zelene i bordo crvene, bogati materijali poput pliša i satena, te mnoštvo geometrijskih uzoraka, čine ovaj stil zaista specifičnim i estetski privlačnim.

 Mi vam u današnjem tekstu donosimo koji su ključni elementi ovakvog uređenja interijera i kako ćete uz par detalja i malo inspiracije moći Art Deco raskoš prenijeti u svoje okruženje.


Geometrijski uzorci

Karakterističan i odvažan geometrijski uzorak, koji se provlači kroz razne elemente u prostoru poput tapeta, podova i uzoraka na namještaju, začinit će svaki prostor i dati mu poseban šarm. Uzorci kao što su zig – zag, chevron, sunčeve zrake ili stepenasti oblici, dat će jasan prikaz o tome koja vam je stilska era bila glavna nit vodilja pri uređenju prostora.

 Luksuzni materijali

Mramor, egzotično drvo, lak, chrome efekt, staklene površine, te tekstili poput pliša i svile i mnoštvo zlatnih detalja, dokaz su da u ovom stilu uređenja ništa nije previše! Luksuz i teatralnost u ovakvom interijeru nikada ne „šapuću“ pa krilatica „manje je više“ nije opcija.

 Zrcala

Zrcala sa zakrivljenim rubovima, simetričnim slojevima i zlatnim geometrijskim uzorkom u trenu će donijeti dašak Art Deco estetike u svaki dom, a osim toga, unose dubinu i dinamiku u svaku prostoriju.

 

* * *
Naslovna fotografija: @ralphlaurenhome

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno