Dvije arhitektice iz Italije izrađuju unikatne torbice od drveta. Upoznajte brend Woobag.

MODNI DODACI
27.7.2020.

Sara Da Dalt i Sheila Pierobon dvije su arhitektice koje su ljubav prema dizajnu i eksperimentiranju s materijalima pretvorile u brend unikatnih, ručno izrađenih torbica od drveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka torbica izrađuje se u Italiji od pravog drveta, a karakterizira ih moderan dizajn koji je nosiv u ležernim, kao i nešto svečanijim prilikama. Više o samom brendu, procesu izrade, kao i dostupnim artiklima, saznali smo upravo kroz razgovor sa Sheilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sara & Sheila

***

Kada je nastao vaš brend i tko čini vaš tim?

Naš brend stvoren je 2015. godine u Trevisu (Veneto, Italija), nakon otprilike dvije godine eksperimentiranja u potrazi za pravom fleksibilnošću drva.
Naš tim činimo nas dvije, osnivačice branda, Sara Da Dalt i Sheila Pierobon, po struci arhitektice i dizajnerice te zadnju godinu dana i voditeljica marketinga Iva Zakinja.

Zašto ste se odlučili da baš drvo bude materijal od kojeg ćete izrađivati vaše torbice?

Budući da smo kao arhitektica i dizajnerica interijera uvijek bile u kontaktu s raznim modelima napravljenim od drveta, predmetima i prototipovima odlučile smo stvoriti dizajnerski proizvod izrađen baš od ovog materijala, proizvod koji ćemo uvijek nositi sa sobom, a što je bolje od ženske torbice?

Kako teče sam proces izrade torbi?

Stvaranje polazi od čiste mašte, kao i zbog ne postojanja drugih proizvoda sličnih našem te radi potrebe za udobnošću i jedinstvenošću. Svaka je torba zapravo jedinstvena i pravi unikat, ne postoje dvije podjednake, jer svaki komad drveta od kojeg će nastati torbica ima drugačiju strukturu (vene ). Taktilni osjet, odraz drvnih vena i miris iste čine svaku torbu jedinstvenom. Woobag su ručno izrađene torbice od pravog drveta, koji preradom postaje tanak i savitljiv sloj u kombinaciji s pravom kožom. Iza ovog branda nalazi se kvalitetan rezultat zahvaljujući dugogodišnjem istraživanju i eksperimentiranju o uporabi materijala. 

Za proizvodnju smo morali izvršiti mnogo testova i eksperimenata kako bismo usavršili materijal. Svaki put kad promijenimo oblik torbe moramo procijeniti koja esencija najbolje djeluje u tom preciznom dizajnu i kako usmjeriti vene drveta. Svaka esencija koju koristimo, na primjer hrast, jasen, bambus, tanganika, ebanovina, eukaliptus, breza , javor itd. ima svoju posebnost, dakle različite karakteristike savijanja, otpornosti, teksture te poroznosti. Ove kvalitete određuju njihovu upotrebu u određenim oblicima, bojama i veličinama. Uvijek morate započeti s proučavanjem materijala kako biste shvatili uspjeh završnog predmeta.
Stil, dizajn, kvaliteta i Made in Italy ključ su našeg branda.

Koji su modeli torbi dostupni u vašoj ponudi?

Naši modeli su Shopper torba (Tote Bag), udobne i funkcionalne dnevne torbe; Backpack ruksak, od drva koji podsjeća na njihov prirodni oblik. Savršen je za dnevnu varijantu, elegantan te profinjen; Pochette Touch i Special, idealne za večer; Pochette Macaron à la bandoulière, s remenom, udobna i praktična za upotrebu danju i noću; Business Bag na harmoniku dostupna u dvije boje, one su naš evergreen model za muškarce i žene.


Također imamo niz držača za kartice, kao i ženskih novčanika. Sve su dostupne na našoj web stranici/shopu

MODNI DODACI , 27.7.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Woobag

Podijeli:

Posljednje objavljeno