Arhitektica Martina Milićević izdvojila je 3 komada namještaja u potpisu domaćih dizajnera koja jako želimo

INTERIJERI
22.10.2020.

Na upit urednice Dijane da izdvojim 3 top komada namještaja u potpisu domaćih brendova, dobro se zamislim. Priznajem, nimalo lagana zadaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaću scenu itekako pratim i podržavam. I sama posjedujem neke komade, a neke još priželjkujem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: zanat.org

Bez obzira na trendove u dizajnu, suvremene strojeve i mogućnosti, neke stvari su vječne. Jedna od njih, koja konstantno odolijeva trendovima, jest drvo.
O tim domaćim, dobrim, drvenim komadima pišem u nastavku.
Za ovomjesečni tekst izdvojila sam dva domaća brenda, tri domaća dizajnera i tri genijalna komada koje ćete poželjeti u interijeru.

Wave stolica 

Foto: zanat.org

Odgovorni za prvi komad s popisa su tvrtka Zanat i dizajner Salih Teskeredžić. Mislim da ovom prilikom ne treba predstavljati Zanat, budući da smo ih, kako ja, tako i ostali koji pišemo za BONJOUR.ba već više puta hvalili. :) 
Salih Teskeredžić je produkt dizajner čije je ime teško odvojivo od drveta i dizajnerskog namještaja. Asocira nas, ne samo na Zanat, nego i druge domaće renomirane tvrtke koje se bave dizajnom i izradom namještaja.

Stolica zvučnoga imena Wave lounge dolazi u različitim vrstama drveta, a dimenzija je 65 x 60 x 73 cm. Sastavljena je od drvenih sjedišta i naslona koji su postavljeni na elegantnu čeličnu bazu. Ovaj spoj dva toliko različita materijala rezultira modernom inačicom tradicionalnih komada za sjedenje. Osim spoja toplog drveta i hladnog čelika, posebnost Wave stolice je ručno rezbareni cvjetni uzorak. Taj detalj u drvetu javora, jasena, hrasta ili trešnje uklopit će se u svaki interijer - onaj moderni, ravnih linija ili nešto hrabriji, eklektični.

Foto: zanat.org

Umbra stol

Foto: zanat.org

Umbra stol nastao je 2011. godine. Već sljedeće godine odnio je nagradu na "Interior Innovation Award 2012 - Winner". Stol je, opet za tvrtku Zanat, dizajnirala Jasna Mujkić, produkt dizajnerica fascinirana penrose uzorkom. Radi se o popločenju koje od 70-ih godina inspirira matematičare i umjetnike.


Umbra stolić je dimenzija 100 - 106 x 32. Posebnost stola je i činjenica da se izrađuje od otpadaka orahovog drveta iz proizvodnje namještaja. Takvim procesom iskoristi se i onaj najmanji komad drveta. Kada znamo da stablu oraha treba od 80 do 100 godina da naraste, tada nam Umbra stol postaje još posebniji!

  Air stolica

Foto: bigsee.eu

Nataša Perković i tvrtka MS & Wood tradicionalno osvajaju nagrade. O nagrađivanoj stolici Elle sam već pisala kao o dobrom ulovu :).
Ovoga puta stolica iz kolekcije Air. Slično kao i kod Wave stolice, i ovdje se radi o mješavini novog sintetičkog i tradicionalnog prirodnog materijala. Sintetička tkanina je čvrsta, poliesterska mreža, većim dijelom izrađena od recikliranog poliestera. Okvir stolice je od tvrdoga drveta za koji se tkanina jednostavno fiksira.

Foto: bigsee.eu

Naziv stolice tj. cijele kolekcije odaje ne samo vizualni karakter namještaja, nego i doslovni, fizički, budući da stolica teži samo 3 kilograma!

U nekom od idućih tekstova nastavit ću ovaj niz zanimljivih komada, jer teško je zaustaviti se na svega tri primjerka!

Za BONJOUR.ba piše:
 


 

INTERIJERI , 22.10.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.kolumnistica

Foto by:

zanat.org

Podijeli:

Posljednje objavljeno