TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 5.2.2018.
Agyness je u modnim krugovima proslavila dječački stil, ležernost i androgenost, te pokazala da za prepoznatljiv stil trebate biti hrabri i ne bojati se eksperimentirati. Svojim modnim stavom iznenada nas oduševljava, a upravo je stil ovog poznatog modela poslužio kao inspiracija za novi editorijal bh.fotografkinje Aide Redžepagić.
„Fotografija kao profesija je izbor koji nikada nisam požalila, ni jedno snimanje nije isto, svaki dan upoznajete nove ljude, radite sa novim klijentima i slično. Istovremeno, kada radite za klijente dužni ste poslušati njihove želje i prilagoditi snimanja tome, često ostane jako malo mjesta za vaš izražaj. Upravo iz tog razloga, trudim se odvojiti vrijeme svakih nekoliko mjeseci (iako priželjkujem da je češće) za neki projekat koji je samo moj, neki “soulfood” gdje imam potpunu slobodu da radim šta god želim i to mi daje elana za dalje. Suradnja sa drugim kreativcima je tu ključna. Milu sam sasvim slučajno pronašla na Instagramu i pogledala neke njene dosadašnje angažmane i shvatila da je model “po mojoj mjeri”. Ja jako volim taj androgeni, dječački look kod modela. Agyness Deyn je oduvijek bila moj omiljeni model i na ovom snimanju je definitivno bila inspiracija. Lejla Graho je radila styling. Lejla je inače kostimografkinja, ali se odlično snašla u ovoj ulozi, prosto je zadovoljstvo raditi s nekim toliko posvećenim. Renata Ponjević je bila zadužena za make up, a kada je Renata u pitanju, ja se samo prepustim, ona uvijek zna tačno procijeniti šta kome najbolje odgovara i ja se tu mnogo ne petljam.“ – otkrila nam je Aida.
I Mila je uživala u ovom snimanju koji je potaknuo sasvim novi val kreativnosti u cijelom timu: „ Na cijelom setu najviše mi se dopalo to što smo svi, pa i ja koja sam tu kao fizički prikaz ideje, mogla timski učestvovati u kreativnom procesu nastanka fotografija. Svako od nas je ostavio dio sebe i zato je ovo snimanje tako posebno.“
Cijeli editorijal donosimo u nastavku.
Fotografija: Aida Redžepagić
Model: Mila Dexter
Styling: Lejla Graho
MUA: Renata Ponjević
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!