Amal Clooney: Žena čiji besprijekorni stil uvijek donosi inspiraciju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Amal Clooney: Žena čiji besprijekorni stil uvijek donosi inspiraciju

Tekst:

Arijana Bošnjak

STILSKI SAVJETI
6.11.2023.

Osim što je poznata kao odvjetnica za ljudska prava i velika humanitarka, znamo ju i po njenom unikatnom stilu odijevanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Amal Clooney uvijek nosi određenu auru sofisticiranosti i elegancije te je njen stil savršen spoj klasičnih i suvremenih komada. Iako je na radar svjetskih magazina došla zbog veze s "vječnim neženjom" George Clooneyem, ubrzo je pokazala da je zaista posebna individua koja inspirira svojom karizmom, intelektom i interesantnim modnim izričajem.

 Njen stil čine odvažne kombinacije, strogi poslovni krojevi s nekim unikatnim pečatom poput jarkih boja i neobičnih modela, ali i nježne i profinjene haljine kojima njen šarmantan stav daje posebnu karakternost. Baš kao i večernje haljine, Amal i svakodnevne, ležernije kombinacije poput jeans hlača i pletenih setova, nosi jednako graciozno.

Bilo da bira šljokice i sjaj ili ženstvene točkice po uzoru na Juliu Roberts u filmu Pretty Woman, za svaki njen look možemo reći da je unikatan i da ne prolazi nezamjećeno.

 Na prvi spomen Amal Clooney, često ćemo svi pomisliti na velike, ženstvene šešire koji joj daju bezvremenski šarm i upečatljive boje i uzorke koji plijene pažnju. S razlogom ju često upoređuju s ikonom stila, Jackie Kennedy, koja je uvijek nosila jednako sofisticirane komade, od glamura do ležernosti.

Njena kombinacija odvažnosti i odmjerenosti može poslužiti kao inspiracija za vaš sljedeći poslovni look, a njena večernja izdanja zasigurno svi rado krademo za neki poseban event.

Iz njenog stila možemo učiti o tome kako napraviti balans između profesionalnosti, ženstvenosti i trendy modnog izričaja.


Pogledajte još fotografija

 

* * *
Naslovna fotografija: @lofficielbrasil

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno