TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
DATUM OBJAVE: 15.9.2023.
Ljeto je na izmaku, no prije nego se prepustimo čarima jeseni vrijeme je za jedan poseban 'Goodbye Summer Party'.
Naime, ALTA shopping centar je za kraj tople sezone kreirao urbani party na krovu restorana Four Seasons. S početkom u 19h na ulazu u restoran nas je dočekao neonski znak natpisa 'Let's Party' koji je bio uvertira u zabavnu noć pred nama.
Središnja zvijezda večeri bili su poznati DJ duo Brown Sugar, a svi koji su do sada mogli uživati u zvucima njihove muzike, znaju da su oni savršen dodatak svakoj nezaboravnoj zabavi. Dobar zvuk i fantastična atmosfera pratila su nas do ponoći.
ALTA je pripremila i nagrade za svoje vjerne posjetitelje koji su u periodu od 09.09. do 14.09. mogli osvojiti ulaznice za ovo posebno iskustvo.
Tema večeri je bila 'Bold neon summer', a dekoracije u cijelom prostoru su harmonično pratile tematiku. Neonski znakovi za početak partyja na ulazu, tunel od neonskih okvira, posebno brendiran šank i drugi detalji bili su više nego dovoljni za kreiranje najboljih uspomena i savršenih Instagram trenutaka.
Ambasadorice ove kampanje, koje su svojim pratiteljima također podijelile dio ulaznica su bile Šejla Ramović, Ena Avdić i Nejla Muhić. Njihove kombinacije nismo propustili zabilježiti našim objektivom.
Odlična atmosfera je vladala i ispred prozirnog photowalla na kojem su posjetitelji neonskim markerima mogli ispoljiti svoju kreativnost ili jednostavno napisati svoje ime, a ujedno kreirati nezaboravne momente.
Gosti ALTA zabave
Kroz večer su se iznenađenja nastavila pa su tu bile neonske narukvice i simpa detalji koji će ostati kao suvenir na ovaj party, a zatim i dostava ukusnih Vapiano pizza. Najbolji party je onaj na kojem možete uživati u brzoj hrani!
Na posebno oduševljene prisutnih, pred kraj večeri se kod DJ pulta pojavio i poznati bh. reper Frenkie i izveo nekoliko najpoznatijih hitova. U tom tonu smo sinoć ispratili ljeto na poseban način.
Veselimo se vidjeti šta nam to shopping centar ALTA priprema za jesenju sezonu.
* * *
Foto: Sanela Babić za Bonjour.ba
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!