TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 23.1.2025.
Nakon uspješne realizacije 1. Alma Ras Industry Day, kompanija Alma Ras i agencija The Content s ponosom nastavljaju zajednički rad na ovom značajnom društveno korisnom projektu.
Na press konferenciji održanoj u HUB387 u Sarajevu, prisutnima su se obratile Sedina Memagić, direktorica razvoja i inovacija kompanije Alma Ras, i Amina Avdić, art direktorica agencije The Content.
“Alma Ras Industry Day #02 je način naše podrške dizajnerima iz svih oblasti dizajna BiH i regije koji žele da predstave svoje proizvode tržištu ili tragaju za stručnom pomoći i promocijom. Ovogodišnji slogan “Green Thinking” stavlja fokus na dizajnere koji oblikuju održivu budućnost, promovišući inovacije, ekološku svijest i održivost u svim aspektima dizajna. Ovim projektom zajedno radimo na stvaranju bolje budućnosti”, istakla je Sedina Memagić, direktorica razvoja i inovacija kompanije Alma Ras.
Sedina Memagić, Direktorica razvoja i inovacija kompanije Alma Ras
Amina Avdić, art direktorica agencije The Content, dodala je: „Održivost i inovacije su ključni za napredak. Alma Ras Industry Day predstavlja idealnu platformu za kreativce da svojim idejama doprinesu ovom zajedničkom cilju. Inspirativna predavanja i povezivanje s liderima pružaju neograničene mogućnosti za stvaranje promjena.“
Amina Avdić, Art direktorica agencije The Content
Alma Ras Industry Day #02 nastavlja tradiciju inspirativnih događaja, pružajući prostor za razmjenu ideja i stvaranje novih prilika koje doprinose razvoju održivih poslovnih modela.
Alma Ras Industry Day #02, održat će se 27. februara 2025. godine u Alma Ras poslovnoj zgradi u Visokom.
Na događaju ćete imati priliku pogledati prezentacije 10 odabranih finalista, čuti inspirativna predavanja etabliranih stručnjaka, primjere uspješnih projekata te realizirati B2B sastanke koji će omogućiti stvaranje konkretnih poslovnih prilika. Isti dan, odabrat će se i pobjednički rad koji će dobiti značajnu finansijsku i stručnu podršku.
Uslovi i rok prijave
Dizajneri iz regije, studenti 3., 4. ili završne godine Akademija ili Arhitekture, kao i profesionalni dizajneri do 35 godina mogu se prijaviti na email [email protected] a više informacija možete dobiti ovdje.
Rok za prijave produžen je do 9. februara 2025. godine do 18:00 sati.
Ovogodišnji žiri predvodi Omer Halilhodžić, renomirani dizajner automobila, uz članove Jelenu Gavrilović, poznatu glumicu, Emira Ramovića, arhitektu i slikara, Sedinu Memagić, direktoricu razvoja i inovacija kompanije Alma Ras i Aminu Avdić, art direktoricu agencije The Content. Njihova ekspertiza osigurava visok standard selekcije ideja koje doprinose održivosti i inovacijama.
* * *
Foto: PR
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!