All about Apple – bh.brand za djecu i trudnice koji će vas osvojiti svojom orginalnošću i kreativnošću - Bonjour.ba - bh...

All about Apple – bh.brand za djecu i trudnice koji će vas osvojiti svojom orginalnošću i kreativnošću

Tekst:

Bonjour.ba

MAME RULZ
6.1.2016.

Ukoliko ste u potrazi za simpatičnom dekicom za vašu bebu ili odjećom sa zanimljivim ukrasima koja će biti izrađena od lijepih prirodnih materijala, modernog dizajna i uz to sve, napravljena i dizajnirana u Bosni i Hercegovini, onda je All about Apple adresa na koju biste trebali svratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elma Smajlović, netalentirana pravnica, ali talentirani maštalac, kako sama kaže, dizajnerica je koja se krije iza All about Apple i već tri godine sa svojim timom kreira zanimljive i moderne dječje ukrase za dom, igračke, odjeću za djecu i trudnice. Iza kreiranje ove modne priče krije se uhodani, organizirani mali tim.

allaboutapple modamo 01

„Važan dio tima je moja prijateljica, grafička dizanerica, Jelena Simić, moj lični čudotvorac koja je svaki moj crtež i ideju pretvorila u pravu smislenu priču, a to nije nimalo lako. Druga, meni jako važna osoba je Amira Grcić, koja svakodnevno sa mnom moje krecije pretvara u dekice, jastuke, vreće...Nedavno nam se pridružio i Senad Pepić, koji je dugo falio i sada stvara predivnu web stranicu, spotove i čudne crteže Jelene i mene koje ćete uskoro vidjeti. Zahvalna sam i štamparijama „Garmond“ i „Geneko“ koje su napravile prvi bh tekstilni materijal za AaA i prelijepa pakovanja/ambalažu.“ – komentirala je Elma.
Sa Elmom smo razgovarali o samom nastanku All about Apple radionice i proizvoda koje karakterizira jedinstven dizajn, praktičnost i kvalitet.

Osim za djecu, bavite se i izradom odjeće za trudnice. Koji kriterije mora ispuniti odjeća za trudnice sa All about Apple etiketom?

Naše tunike mogu koristiti kako trudice, tako i doilje. Upravo smo ovu tuniku šaljivo nazvali tunikom za sva ženska stanja, iako se veoma ozbiljno pristupilo kod osmišljavanja modela. Ovaj model bi trebao da zadovolji potrebe za ugodnošću, nosivošću, kao i da bude potpuno praktičan, pa i višenamjenski. Prvenstveno se krenulo od potreba dojilja i svako ko je prošao to iskustvo zna kako nelagodno može biti hranjenje bebe u javnosti.

allaboutapple modamo 03

Stoga ovaj model omogućava majci da može neprimjetno hraniti bebu u javnosti, bez da skreće pažnju na sebe raznim pokrivalima koje je dodatno sputavaju. To je pamučna, ugodna, moderna tunika sa nekom od aplikacija AaA likova za koje smo primijetili i da ih djeca vole, pa se malo „zabave“ dok ih majka hrani. Trudnice, opet, divno izgledaju u njoj, a osjećaju se komotno. Poseban „touch“ se nalazi na jednom ramenu tunike da malim mehanizmom kojim se vratni izrez može suziti i otvoriti po potrebi tako da onda imamo jedno golo rame. Zašto da ne?Naprosto volimo kada se žene osjećaju lijepo!


Odjeća koju izrađujete za djecu imaju i simpatične likove na sebi, koji su vezani za drvo jabuke. Koja je njihova priča?

All about Apple je, zapravo, jedna smislena priča u svoj svojoj maštovitosti. Naime, tu imamo jednu princezu Apple, koja živi ispod drveta jabuke i kada zatvori oči, njen svijet mašte je neograničen. Tu je slonica Ella koja najviše voli biti na grani. Cica Maca, koja misli da je ptica.

allaboutapple modamo 02

Od ptičjeg svijeta imamo Bombicu, bucmastu ptičicu, Tilly koja je dobila ime od djece koja su je zvala Tičica i pticu Rodicu, čije pravo ime ne znamo, ali je rodica jednoj ptičici koja je ranije bila tu, pa je otišla. Cuko je dobroćudana beba i neodoljivo je sladak.

allaboutapple modamo 04

Pčelica Maya samo zuji okolo i voli da bude sa ostalom rajom pčela.  Svi ovi likovi zajedno sa Apple pričaju jedinstvene priče koje mi svakodnevno stvaramo, jer smatrano da svako dijete zaslužuje da ima nešto baš njegovo.

Koji je proizvod najpopularniji među bh.mamama?

Naš najprodavaniji proizvod je „Moja dekica“, a to bi bila personalizirana dekica sa ovom jedinstvenom pričom o kojoj sam upravo pričala. Odmah iza nje, u skladu sa praktičnošću bh. mama, dosta se traže vreće za spavanje i smotuljci koji služe za povijanje beba kod tek rođene djece.

allaboutapple modamo 05

allaboutapple modamo 08

allaboutapple modamo 10

 

Tetke kupuju dekorativne jastuke, nane i bake prekrivače za krevete i nose svojoj unučadi u inostrastvno. Svačiju priču znamo i svakoj se jednako obradujemo.

U vašem showroomu smo pronašli i simpatične igračke za djecu – vesele su, šarene i praktične. Što se sve može naći u vašem asortimanu igračaka i ukrasa za dom?

Da, imamo još i igračke za djecu. One dolaze u oblicima svih navedenih likova. Vjerujem da će kroz neko vrijeme sva djeca znati imena ćudljivih i interesantne narave AaA likova koji su stvoreni da ih nasmiju i razonode, jer su oni ustvari sva naša djeca, kao i ona od rodbine i prijateljica. To su stvarni likovi sa stvarnim karakterima i osobnostima.

allaboutapple modamo 09

allaboutapple modamo 14

allaboutapple modamo 18

allaboutapple modamo 12


Za dekoraciju doma, odnosno dječje sobe, osim dekorativnih jastuka imamo još i korpice za odlaganje svega i svačega, od igračaka do pelena, a mogu poslužiti i mamama za maskare i karmine. Pravljene su u eko koži, sa pamučnom postavom.

 

Foto: Aida Redžepagić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno