4 savjeta uz koja ćete ostati produktivni i dok radite s kauča ili iz kreveta - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

4 savjeta uz koja ćete ostati produktivni i dok radite s kauča ili iz kreveta

BONJOUR superwoman
29.10.2020.

Krevet ili kauč su mjesta za odmaranje i spavanje, a danas nam se često desi da upravo oni postanu naše radno okruženje i radni prostor koji može imati negativan utjecaj na produktivnost, spavanje i naše mentalno zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko god bismo nekad voljeli imati određeni radni prostor koji nije naša spavaća soba ili dnevni boravak, ponekad ga jednostavno nemamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo da se radi o malom prostoru za rad, pokušaju rada tamo gdje se mališani igraju, skrivanje od kućnog ljubimca koji ima afinitet prema laptopu ili dijeljenju prostora sa partnerom kome je dnevna soba potrebna za konferencijski poziv, ponekad vam je jedina mogućnost rad u krevetu ili na kauču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by becca / slow fashion (@becc4_blog) on

Ako vam rad iz kreveta odgovara, to je sasvim prihvatljivo i potpuno izvedivo, ali uz nekoliko važnih organizacijskih smjernica. Evo kako ovaj način rada možete najbolje iskoristiti.

ODREDITE VRIJEME ZA SPAVANJE I VRIJEME ZA RAD

Koliko god bilo primamljivo odgoditi alarm do 8:28 ujutro kako biste započeli radno vrijeme od 8:30, i pri tome ostali ušuškani u svojoj toploj deki ne upadajte u vlastitu zamku. Naime, u interesu bolje organizacije i određivanja vremena spavanja i radnog vremena, ustanite rano i uradite jutarnju rutinu kako biste signalizirali svom mozgu da je vrijeme da se pokrenete i iskoristite dan. Nakon umivanja i beauty rutine, kad se vratite u svoju sobu, pretvorite je u radni prostor. Otvorite rolete da biste propustili svjetlo, pospremite krevet, presvucite se u odgovarajuću odjeću za rad od kuće, postavite svoj omiljeni popis pjesama za produktivnost i krenite.

ULOŽITE U KVALITETAN JASTUK ZA LEĐA KAKO BISTE POBOLJŠALI DRŽANJE TIJELA

Iako je sjedenje u krevetu dobra alternativa ležanju na ravnom mjestu, ovaj položaj nudi malo i nedovoljno potpore za leđa. Jastuci za leđa pomoći će vam poboljšati vaše držanje i apsolutno su neophodni za rad iz vašeg kreveta.

Foto: unsplash.com

NAPRAVITE RASPORED ZA PAUZE

Kao i sjedenje cijelog danaza stolom, dulje sjedenje u vašem improviziranom radnom kutku u krevetu može štetno utjecati na zdravlje. Ustajanje i kretanje bilo gdje od svakih pola sata do svaka dva sata mogu biti korisni u borbi protiv inače neaktivnog radnog dana. U planer zabilježite pauze za istezanje i šetnju tijekom dana kako biste ublažili pritisak na kralježnicu i kako bi krv i endorfini normalno cirkulisali.

VEČERNJA RUTINA

Kad završite vaš radni dan, očistite radni prostor i na nekoliko sati recite "zbogom" spavaćoj sobi i priuštite si promjenu okruženja kako biste se fizički i mentalno opustili od radnog dana. Baš kao i kod jutarnje rutine, uradite vašu večernju rutinu koja će vam pomoći da se dodatno opustite i da svom umu i tijelu signalizirate da je vrijeme za spavanje. Prigušite svjetlo, obucite svoju najudobniju pidžamu, upalite mirisnu, smirujuću svijeću i kreirajte opuštajuće trenutke poput čitanja ili slušanja pozitivnih podcastova. Potrudite se da izbjegavate društvene mreže u tom trenutku jer vaše oči i um također zaslužuju predah.

***
Naslovna fotografija: unsplash.com
Tekst: Ilda Lihić-Isović

BONJOUR superwoman , 29.10.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

unsplash.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno