Ako je putovanje kamperom na vašoj bucket listi, imamo 3 praktična savjeta za vas - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

Ako je putovanje kamperom na vašoj bucket listi, imamo 3 praktična savjeta za vas

PUTOVANJA
7.7.2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako pribjegavate odmaku od tradicionalnih destinacija i načina putovanja, volite avanturu i vješti ste u organizaciji, onda je putovanje kamperom idealno za vaš avanturistički duh. Uz kamper, hotel je tamo gdje vi želite, a konačna destinacija, ponovno rezultat vaših preferencija. 
O sve većem trendu putovanja kamperom potvrđuje i činjenica da je pretraživanje savjeta za putovanje kamperom na mreži Pinterest poraslo za 192 posto u odnosu na prošlu godinu, a #vanlife budi sve više interesa među pripadnicima millennials generacije. Život na kotačima nosi brojne prednosti i šarolika iskustva, a u nastavku smo pobrojali par osnovnih stvari na koje vrijedi obratiti pozornost prilikom planiranja samog puta. 

POMNO KREIRAJTE LISTU ZA PAKIRANJE I BUDITE ORGANIZIRANI
S obzirom na to da većina osoba renta kamper, prvo se raspitajte o svoj opremi koju kamper nudi i detalje o vozilu. Zatim, neka se na vašoj 'packing' listi nađe sportska i vodootporna odjeća, ali i dodaci poput šešira, kupaćeg kostima i ležerne odjeće, kako biste bili spremni za sve vremenske uvjete. Budite basic i isplanirajte odjeću za svaki dan. Ne želite kamper dodatno pretrpati odjećom ili dodacima koje nećete moći iskoristiti. Slijede beauty potrepštine, higijenska sredstva, prva pomoć, lijekovi te kreme za sunčanje. Svakako pazite i da, ako kamper istu nema, osigurate i svu opremu za boravak u prirodi - sklopive stolice i stol, tende za sunce, šator, pribor za pripremu hrane, vreće za spavanje, lampe…Ponesite i mali prenosivi štednjak jer, iako je street food jako ukusan, morate paziti i da vaša prehrana bude uravnotežena. Naposljetku, sve stvari slažite u praktične kutije i uvijek vraćajte sve na svoje mjesto. Dobra organizacija je ključna.

UNAPRIJED ISPLANIRAJTE RUTU PUTOVANJA I PROVJERITE GDJE SE SMIJETE PARKIRATI PREKO NOĆI 
Uvijek planirajte putovanje tako da ne vozite do kasno u noć i kroz iskustva ostalih vozača provjerite koliko vam je potrebno vremena do određene destinacije. Google Maps će vam biti sjajan saveznik u što bržem dolasku na željenu destinaciju, a imajte na umu i da je za vožnju kampera potreban poseban fokus. Naime, obzirom na samu veličinu i težinu kampera, prilikom voženje ne biste trebali kočiti naglo, naglo skrećeti, ubrzavati…
Navečer možete ići u kamp ili se parkirajte na mjesta predviđena za to - online istražite koji je „camper stops“ najbliži lokaciji koju posjećujete. Prilikom razgledavanja gradova, za zaustavljanje možete koristiti javna parkirališta. 

VODITE RAČUNA O GORIVU I ZALIHAMA HRANE, VODE, HIGIJENSKIH POTREPŠTINA...
Najgori scenarij koji se može dogoditi jeste situacija kada vam do naredne benzinske crpke treba više od sat vremena, a vi ste gladni, žedni i gotovo bez goriva. Vi ste režiser i scenarist vašeg odmora, a ovaj kadar biste svakako trebali izbjegavati.

Naposljetku, priključite se grupama na društvenim mrežama koje donose praktična iskustva strastvenih kampera, ali i posjetite specijalizirane web stranice koje imaju detaljan popis svih sitnica koje trebate znati o putovanju s kamperom te uživajte u avanturi koja će rezultirati uspomenama za cijeli život.

PUTOVANJA , 7.7.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno