Advent u Zagrebu: Čarobne lokacije na kojim ćete iskusiti sve njegove čari - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Advent u Zagrebu: Čarobne lokacije na kojim ćete iskusiti sve njegove čari

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
23.11.2023.

Kada je riječ o ovom odmoru, vama ostavljamo samo da se spakujete, plan putovanja pravimo mi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Od uličnih svjetala do mirisa tradicionalnih delikatesa, Zagreb u periodu održavanja Adventa, postaje očaravajuće mjesto koje obasjavaju praznični duh i topla, cozy atmosfera u cijelom gradu, uprkos niskim temperaturama. 

 U šetnji Ilicom, Radićevom ili Tkalčićevom ulicom zaljubit ćete se u bogatu ponudu tradicionalnih proizvoda, rukotvorina i zimskih delikatesa. Osim toga, Zagreb će vas toplo dočekati svojim bojama, svjetlima i ukrasima. Muzej čokolade i Flash mob u tramvaju samo su neke od zanimljivih aktivnosti. Mi već imamo zvjezdice u očima!


Fuliranje na Strossmayerovom trgu

Jedna od prvih asocijacija i slika koje imamo u glavi pri pomisli na zagrebački Advent. Aromatični mirisi hrane, kuhanog vina i tradicionalnih kolača poput fritula i kroštula lebde zrakom s adventskih štandova.

 Drvene kućice ukrašene lampicama su velika riznica domaćih proizvoda – od ručno izrađenih ukrasa do ukusnih delicija, a štandovi lokalnih umjetnika zaokružuju ovu priču dajući joj poseban šarm.


Zrinjevac 

Nakon Fuliranja je ovo neizostavna lokacija za kupovinu suvenira i dodatno isprobavanje gourmet ponude.

 Vau Mijau Advent

Ono što nam je posebno privuklo pažnju na web stranici zagrebačkog Adventa su čak dvije pet friendly zabave. Adrese i detalje potražite ovdje.

 Matoš i mačke

Istraživanje grada nastavljamo u mačijem duhu - radoznalo. Caffe de Matoš se ove godine pridružuju Lunarovim šarenim mačkama u Masarykovoj ulici u stvaranju praznične atmosfere ispunjene dobrom muzikom, hranom i toplim napicima koji će dati dodatnu čar dočeku Nove godine.


Ledeni Park

Usuđujemo se reći - jedna od najvećih zanimljivosti za većinu posjetitelja Zagreba u ovom periodu, barem one koji uživaju u nekom vidu zimskih sportova. Sigurno je ovo još jedna aktivnost koja će privući vaše najmlađe, ali vjerujemo i da se nećete dugo opirati ideji da im se pridružite.

 Tomislavac će vas zagrliti svojom atmosferom i u samo nekoliko trenutaka naći ćete se na ledu. Uspravni, naravno!


Muzika

Uz izvođače poput Gelato sestara, Elvisa Sršena i Funkblastera, Tonija Drame, te Toma i The Twistersa, vaš doživljaj Adventa će dobiti i svoju playlistu. Bilo da više uživate u funky muzici, pop, rock ili jazz notama, sigurni smo da će se za vas naći nešto na soundtracku Zagreba.

 Radost za najmlađe

Za najmlađe posjetitelje, Advent u Zagrebu je prava čarolija. Dječji kutci s animacijama, radionicama, posjetima Djedu Mrazu i božićnim vilenjacima stvorit će nezaboravne uspomene i osmijehe na licima najmlađih, ali i na našim.

 Advent u Zagrebu oda je zimskoj čaroliji, bogatoj tradiciji i toplini zajedništva. Ne samo da pruža priliku za upoznavanje grada, nego i za stvaranje nezaboravnih uspomena koje će trajati vječno.

* * *
Naslovna fotografija: @andelaroncevic

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno