Adela Design: Bh. dizajnerica predstavila novu prazničnu liniju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Adela Design: Bh. dizajnerica predstavila novu prazničnu liniju

Tekst:

Arijana Bošnjak

MODNE VIJESTI
16.11.2023.

Vlasnica brenda Adela Design, Adela Hodžić, vjerna svojoj tradiciji, ponovno je izbacila prazničnu liniju pa se tako miljenice ovog brenda i ove godine na vrijeme mogu pripremiti za sve gala evente koji ih čekaju u nadolazećoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ova linija je mala oda vječnom klasiku – crnoj boji, ali i ženstvenim siluetama koje su prepoznatljiva estetika Adele. Kroz 6 modela koje je predstavila, fokus je stavila na crne haljine u kojima je bezvremenski, profinjeni kroj dobio na karakternosti kroz dekonstrukciju klasičnog rukava i kroz mnoštvo izreza koji naglašavaju ljepotu ženskog tijela.
Praznični duh je naglašen kroz eleganciju crne boje i glamur koji odiše kreacijama, a više o inspiraciji i estetici linije, rekla nam je i sama Adela.  

„Kroz ovogodišnju kolekciju haljina koju tradicionalno plasiram u novembru pred praznični period sam se vratila mojoj vječitoj ljubavi prema crnoj boji. Ženstvena silueta koju gajim u dizajnu, naglasak na sve ljepote i obline ženskog tijela i sve ono što definiše moj rad i mene kao dizajnera je uvijek na najljepši način upotpunjeno i predstavljeno kroz crnu boju. Sve moje klijentice svakako imaju mogućnost haljine naručiti u boji po njihovom izboru tako da je crna boja moj način prezentacije ovih novih 6 modela.

Ovoga puta sam se bazirala samo na haljine, sa naglaskom na duge modele inspirisane svevremenskim komadima kojima sam uradila blagu dekonstrukciju. Kroz svoj dizajn šaljem poruku da se osjećate dobro u svojoj koži i da sami birate šta ćete nositi bez da vam ijedan „ideal ljepote“ to nameće ili vam bilo šta uskraćuje.

 U ovoj kolekciji naglasak je prije svega na formi, bez konvencionalnih „prazničnih“ materijala, jer kako sam već spomenula inspiracija su bile svevremenske elegantne siluete koje imaju tendenciju da traju više od jedne sezone, a ne da budu dio jednog stila ili trenutnog trenda.“

Kako je i sama Adela naglasila, svoj omiljeni model možete naručiti na nekom od njenih Instagram profila i u drugim bojama, koje više odgovaraju vašem modnom izričaju. Iako, moramo priznati, crna zaista daje posebnu dozu Holywoodskog glamura stvorenog za svaki večernji event u pratnji šampanjca i prazničnih dekoracija. 


Pogledajte još fotografija i izaberite svoj favorit


* * *
Foto: Adela Design

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno