TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 30.5.2017.

Na adresi Horvaćanska 3, smjestio se neobičan zagrebački kafić koji vas sa svakim novim korakom motivira da detaljnije istražujete što krije ovo mjesto. Zbog stabala u njegovoj blizini zaklonjen je od pogleda, zbog čega postaje pravo skrovište za sve one koji traže mjesto za odmor i uživanje u ukusnim pićima.

Prigodno nazvan A most unusual garden, ovaj caffe smješten u vrtu vas vodi daleko od gradske vreve i nudi jedinstveno mjesto za odmor i uživanje. Maštovito uređen interijer i eksterijer čini da se osjećate kao da ste upravo zalutali u bajku Alisa u zemlji čudesa. U njihovom dvorištu pronaći ćete zidove koji su oslikali studenti Akademije likovnih umjetnosti i crno bijele pločice, u interijeru pronaći ćete kasu staru 120 godina i namještaj koji je postavljen naopako, a u ovaj caffe drugačijeg koncepta i jedinstvenog koncepta uklopila se i jedna kućica na drvetu.

amostunusualgarden zagreb 05

amostunusualgarden zagreb 02

amostunusualgarden zagreb 08

amostunusualgarden zagreb 09

amostunusualgarden zagreb 10


Je li se već našao i na vašoj mapi tijekom poslijepodnevne šetnje gradom?


Foto: kamonaizlet.hr, A most unusual garden  Facebook


Bonjour

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

TEKST: Adelisa Mašić

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.

Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.

 



Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica. 

 



Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.

Kako se pravi?  
 


 

  • Pripremite tijesto od brašna, maslaca, šećera, jaja i praška za pecivo.
  • Rasporedite ga u kalup i preko stavite očišćene i narezane šljive.
  • Dodajte malo šećera i cimeta za puniji okus.
  • Na kraju pospite mrvicama od brašna, maslaca i vanilin šećera.
  • Pecite oko sat vremena na 180°C dok površina ne postane zlatna i hrskava.

     



Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba 

Foto: @blairgreyx


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!