Zanimljiva modna večer sinoć u Sarajevu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zanimljiva modna večer sinoć u Sarajevu

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
23.8.2013.

Dizajnerski odabiri Severine, Emine, Sarah, Maje...   Volimo jutarnju dozu Sarajevo Film Festivala koju dobijemo od naše Martine, koja kroz ovaj festival s nama dijeli svoje kombinacije u modnoj kolumni naziva 'Danas nosim' by Martina Saira Konaković. Još jedna jutarnja doza Festivala dolazi iz foto galerije drage Vanje Lisac, koja marljivo svojim objektivom bilježi zanimljive modne trenutke na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala i oko njega. Masa nasmijanih lica, pozitivna energija i fantastičan stil isijavaju iz fotografija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sinoćnja večer i uzvanici SFF-a su nas se posebno dojmili svojom pojavom. Teško je odlučiti je li nam se više svidjela Martina u bajkovitoj kreaciji Belme Tvico Stambolili Emina Ganić u jednako posebnoj kreaciji koju (opet) potpisuje Kaftan studio. Eminina duga haljina, krojem veoma jednostavna i u crnoj boji, se posebno isticala zbog odlično izrađenih 3D aplikacija koje neodoljivo podsjećaju na leptire koji su se raširili preko mrežastog materijala kojim je haljina urađena u završenom sloju. Uz jednostavnu frizuru, tamne Bottega Veneta sandale i jednostavnu Dior torbicu Emina je postigla da sva pažnja ostane na haljini.

sff_emina_martina

sff_emina

Pažnju (ponajviše medijsku) je plijenila i Severina koja se u pratnji  Tomaža Pandura, krativne pokretačke snage njene najnovije glazbene predstave, prošetala crvenim tepihom odjevena u zelenu Stella McCartney kreaciju s prorezima. Točnije, radi se o popularnom modelu Stellinih haljina naziva 'Saskia', a kojima smo već pisali na portalu. Severina, kao vjerna pratiteljica Sarajevo Film Festivala, nije iznenadila time što se i ove godine pojavila, posebno uzevši u obzir da ubrzo sprema i glazbeni spektakl u ovom festivalskom gradu.

sff_severina

Mnogi su pozitivno komentirali i haljinu Maje Čengić koju potpisuje poznati dvojac iz susjedne Hrvatske, Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica poznatiji kroz ime svog branda – Elfs. Haljinu, koja u prepoznatljivom Elfs stilu koketira s bojama i materijalima, voditeljica je kombinirala uz sandale na visoku potpeticu u nude nijansama, a mi bismo voljeli vidjeti ipak nešto neobičniju frizuru koja će upotpuniti ovakvu kreaciju.

sff_maja

Sinoć smo na SFF-u imali još jednu ambasadoricu domaćeg dizajna, no ovaj put onog industrijskog. Naime, manekenka Sarah Čerkez je svojim modnim odabirom potvrdila da je angažirana kao lice modne kuće Bellissima za sezonu jesen/zima 2013./2014., za koju će snimiti i promotivnu kampanju. Kada smo ju pitali zašto se odlučila upravo za ovu kreaciju, Sarah je pojasnila: „Tu sam haljinu izabrala zbog boje i jer je iz dva dijela, korzeta i plašta koji se skida tako da sam za after party imala samo kratku koktel haljinu, a plašt skinula. Jednostavno i efektno.“.  

sff_sarah

A.P.

Foto: Vanja Lisac, Severina foto - preuzeto s klix.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno