U Sarajevu održan Zimski bazar 2011. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

U Sarajevu održan Zimski bazar 2011.

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
3.12.2011.

I bh. kreativci u humanitarne svrhe   U organizaciji Fondacije Ruke i srca koja pomažu, u sarajevskom Uniticu je organizirana manifestacija humanitarnog karaktera Zimski bazar 2011. Sudionici manifestacije, između ostalih bili su predstavnici diplomatskog kora, nevladine organizacije i brojni drugi prijatelji Bazara koji su kroz svoje proizvode još jednom ukazali na različitosti koje pruža Bosna i Hercegovina.   Bila je ovo i odlična prilika za probati specijalitete iz različitih zemalja - nizozemske palačinke, švedske mesne okruglice, norveške vafle, kanadske sireve kao i specijalitete azijske i meksičke, turske, palestinske i iranske kuhinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Zimski bazar je tradicionalna godišnja manifestacija koja služi prikupljanju sredstava za projekte fondacije Ruke i srca koja pomažu. Jedan od projekata jeste kupovina iStat ručnog analizatora krvi za koji je tombolom prošle godine prikupljeno 6000 KM, a cijena mu je 15.000 KM.

No i bh. kreativci su otvorili svoja srca za ovaj humanitarni projekt, pa smo tako među izlagačima primijetili i naš dragi Plastik Fantastik čije ćete radove moći vidjeti i sljedeći vikend na modamo.kreARTiva sajmu lijepih stvari, a odličan štand su imali i BH Crafts. Nadamo se da su se i oni zabavili ovako dobro kao i mi!

z_bazar


Modamo.info
Foto: Zimski bazar press

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno