Svi žele bh. fotografije, umjetnine i nakit! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Svi žele bh. fotografije, umjetnine i nakit!

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
11.6.2012.

Domaći radovi na izložbi u Kaliforniji   Bosana Foundation, organizacija sa sjedištem u Kaliforniji, koje je odnedavno ambasadorica jedna od uspješnijih bh. manekenki koje rade u inozemstvu – Amra Silajdžić, a predsjednica Selica Slipac, ima za cilj pomoći djeci i svima socijalno ugroženima u Bosni i Hercegovini. Kao jedan od projekata je i taj u kojem su uspješno spojili bh. modne djelatnike i umjetnike s humanitarnim ciljem.Naime, u kalifornijskoj galeriji Green Cube koja se nalazi na adresi Laguna Beach su upravo izloženi radovi umjetnika koji su iz Bosne i Hercegovine i koji djeluju, bilo u zemlji, bilo u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz ponosnu virtualnu šetnju galerijom vidimo redom fotografije naše Vanje Lisac, zatim radove iz ciklusa KOiKONE u potpisu Ivana Hrkaša, drveni nakit Amile Hodžić, zatim fotografije Irfana Redžovića , OshYosh kreacije, a upoznali smo se i s fantastičnim nakitom koji izrađuje Mia Hebab, bh. dizajnerica s adresom u Americi.
Izložba je prodajnog karaktera, gdje jedan dio od prodaje umjetnici daruju fondaciji koja će sredstva usmjeriti sukladno potrebama svojih štićenika.

Kako izgleda bh. umjetnost u Kaliforniji, pogledajte kroz galeriju.

PreviousNext


A.P.
Foto: via Green Cube FB

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno