Razgovor sa Amrom povodom snimanja naslovnice za Harper's Bazaar - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Razgovor sa Amrom povodom snimanja naslovnice za Harper's Bazaar

Tekst:

Bonjour.ba

INTERVJU
6.11.2012.

Otkrila nam je i nove angažmane   O Amri smo počeli pisati prije skoro dvije godine, kada je pobijedila na Elite Model Look natjecanju. Otada, svojim radom nam je dala još mnoštvo materijala za pisanje. Naime, Amra nam je otkrila da je nakon uspješnih pohoda na svjetske tjedne mode i snimanja lookbookova za high street modne kuće i poznate dizajnere, snimila i naslovnicu za jedan ruski magazin, a otkrila nam je i da je njezin sljedeći angažman vezan za jedan parfem. Za sočne detalje, svakako nastavite čitati dalje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amra, prije par tjedana si snimila naslovnicu za prestižan magazin. Hoćeš li otkriti MODAMO.info čitateljima o kojem magazinu se radi i kako je došlo do te suradnje?

U pitanju je ruski Harper's Bazaar, a sama saradnja se desila prilično neočekivano. Na Zadig&Voltaire prezentaciji sam upoznala stilistu, Kirilla, i pošto sam mu se svidjela, on me je predložio fotografkinji za slijedeću naslovnicu, na što je ona i pristala. 

Vjerujemo da nam ne možeš otkriti sve detalje, ali možda samo naznake onoga što možemo očekivati od naslovnice. U što si odjevena i na kojoj lokaciji ste snimali?

Snimali smo u PinUp studiju u Parizu i sama naslovnica je razigrana i elegantna u isto vrijeme. Unutrašnja priča je također veoma sanjiva i nestvarna i sa par rekvizita poput riba i rakova. Nadam se da će vam biti zanimljivo za gledati barem onoliko koliko je meni bilo lijepo raditi to.

Tko je zaslužan za fotografiju, a tko za styling, make up i frizuru?

Za fotografiju je zadužena Natalia Alaverdian, za styling, kao što sam i rekla Kirill Zapylikhin, šminku je radila Julie Nozieres, a friziru Sebastian le Corell.

amra_cerkezovic1

Koliko je sve skupa vremenski trajalo i kako si se osjećala na kraju?

Trebali smo početi u 9, ali smo malo kasnili tako da je sve zajedno trajalo od 13 do 19 sati, što i nije tako velik vremenski period za taj broj stranica. Cijela ekipa je bila savršena, tako da sam cijelo vrijeme bila sretna, a na kraju sam dobila i ružu da bar malo zamaskiram miris ribe na rukama. 

Znaš li kada će naslovnica vidjeti svjetlo dana i imaš li informaciju o svom sljedećem velikom angažmanu? 

Još uvijek nisam sigurna kada izlazi, više volim onako sa iščekivanjem da gledam stalno, a ove sedmice idem u London na snimanje kampanje za novi parfem branda Pull&Bear i nadam se da će to biti još jedno zanimljivo iskustvo.

A.P.
Foto: Amra Cerkezovic fan page

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno