Prestižna nagrada za Ljiljanu Majkić! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Prestižna nagrada za Ljiljanu Majkić!

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
6.4.2012.

Collegium Artisticum Grand Prix za dizajnericu   Sinoć je u Sarajevu u gradskoj Galeriji Collegium Artisticum otvorena tradicionalna godišnja izložba Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULUBiH), Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH (ULUPUBiH) i Asocijacije arhitekata u BiH (AABiH). Vrijednost izložbe možda najbolje opisuje činjenica da je svoje radove izložilo 200 autora obilježavajući na taj način 6.4., Dan Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi izvanredni bh. umjetnici šalju poruku o Sarajevu, gradu koji opstaje, koji je neuništiv u svom duhu, kojeg je nemoguće razoriti i pokoriti, koji je kao i sam život vječan i, sa svojim umjetnicima, još bolji i ljepši, rekao je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

Kada smo prije par mjeseci Ljiljanu pitali koliko se njezin kreativni izražaj promijenio u odnosu na devedesete od kada je prisutna na bh. modnoj sceni, rekla nam je -  Umjetnost, kao i ljudi, je podložna promjenama. Svakako da su promjene u našim životima uvijek potrebne... Modni dizajn je profesija koja zahtjeva stalna istraživanja, u materijalu i ideji, jer je cilj dostići nešto novo. Mada je neophodno i zadržati neki svoj pečat, originalnost, karakter, nekada stil, ali i stalno iste razvijati.     

Činjenica je upravo Ljiljana za svoju kolekciju Cinque Terre osvojila prestižnu nagradu - Collegium Artisticum Grand Prix, govori o njenom razvoju kao dizajnerice.
Iako Ljiljana nije mogla osobno primiti nagradu, svim svojim prijateljima je poručila da je presretna. Iako ste nagrađenu kolekciju već imali priliku vidjeti na Modamo.info u kolumni naše fotografkinje Vanje Lisac, ponovno vam donosimo galeriju fotografija. Uživajte!


PreviousNext

A.P.
Foto: Vanja Lisac

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno