Predstavljena kolekcija svečanih haljina bh. dizajnerica - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Predstavljena kolekcija svečanih haljina bh. dizajnerica

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
21.4.2012.

Kolekcije u Aminom i Jasninom potpisu   Danas je u Sarajevu na poznatoj adresi udruženja Modiko održana prezentacija novih kolekcija svečanih modela dizajnerica Amne Kunovac – Zekić i Jasne Hadžimehmedović - Bekrić. Amna i Jasna već dugi niz godina, svaka u okviru svoga djelovanja stvaraju kolekcije svečanih modela, pogotovo sada u sezoni maturalnih zabava i većeg broja vjenčanja, kako nam je rekla Jasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit zašto su se odlučile svoje svečane kolekcije prikazati pod zajedničkim imenom Dress to impress, Jasna nam je odgovorila - Klijenti su navikli da javno predstavljamo svoje nove kreacije, a ovaj put smo htjeli da to bude u prostoru našeg relativno novog Modiko Showrooma, s namjerom da to uvrstimo kao dio naše stalne ponude, pod zajedničkim nazivom „Dress to impress”. S obzirom da smo i prije imali zajedničke prezentacije u prostorima galerije „Java”, i ovaj put smo htjeli da djelujemo zajedno, da bi klijentima ponudili što bogatiji i raznovrsniji izbor. Želja nam je da našu staru i novu klijentelu naviknemo da tu uvijek mogu naći kreacije u kojima mogu da zablistaju i impresioniraju, a također i da iste naruče po svojoj mjeri. Naš zajednički naziv nam pomaže da ljudima damo do znanja o kakvoj vrsti i namjeni odjeće je riječ, a naravno svaka dizajnerica radi za sebe, u svom senzibilitetu i izrazu.

Kolekcija za proljeće/ljeto 2012. naziva „Bajke“ u Jasninom potpisu je jedna bajkovita interpretacija vilinskih haljina procvjetalih u mnoštvu ručno oslikanih cvjetova, baš kao da su dio neke čarobne priče. Cijela kolekcija se sastoji od unikatnih haljina za svečane prilike rađenih od najfinije svile i s velikim udjelom ručnog rada. Zastupljene su kratke haljine s dosta tila, pa sve do bogato drapiranih dugih toaleta s zanimljivim unikatnim detaljima. Glavna karakteristika ove kolekcije je prozračnost, lepršavost i nježnost, kao da je zakašnjelo proljeće ipak stiglo.

Amnina kolekcija je bazirana na elegantnim, izduženim formama, ženstvena prije svega i pomalo retro. Naglasak je uglavnom na struku, a jednostavnost formi naglašava ljepotu materijala. Tkanine su kao i uvijek svila u raznim tkanjima i gramaturama, zatim saten, pa preko muslina i grež svile do organdina. Naglasak cijele kolekcije je čipka, u detalju ili kao nositelj kreacije. Boje su bijela, crna i pastelni tonovi koji se kreću od bež i boje pudera do sivoljubičaste.

Pored u Modiko showroomu, fotografije haljina možete naći i na službenoj Dress to impress Facebook stranici, a kako je bilo danas na prezentaciji, te što još u Modiku možete naći pored Dress to impress kolekcije, pogledajte u našoj galeriji.

PreviousNext


Tekst: A.P./PR Dress to impress
Foto: Monika Šimunac

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno