TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 25.4.2014.

Što možete pogledati već od ponedjeljka?    U ponedjeljak 28.4.2014. počinje kulturna manifestacija Mostarsko proljeće, koja se ove godine održava po šesnaesti put. Ono što nas čeka jesu skoro dva mjeseca popunjena raznim kulturnim događanjima počevši od koncerata preko predstava do zanimljivih izložbi. Uz par istaknutih događanja kakve nemamo priliku često gledati poput koncerta FLAMEN

Naravno, sve to uz uspješnice na koje smo već navikli poput izvedbi evergreena i klapskih pjesma Akademskog zbora Pro Musica, solista i hercegovačkih klapa i jazz večeri kakvu mogu pripremiti samo Matija Dedić uz društvo banda Black Coffe s gostom Gibonnijem.

MODAMO.info će vas voditi kroz program, a za sve one koji žele otići na neku od izvedbi – imati ćemo i nagradnu igru u kojoj će moći osvojiti ulaznice. Uskoro više o tomu, a do tada pogledajte detaljan program 16. Mostarskog proljeća

.proljece1

PROGRAM MOSTARSKOG PROLJEĆA 2014.

PONEDJELJAK, 28.4.2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
GALERIJA KRALJICE KATARINE
Izložba i svečano otvaranje manifestacije– Mostarski trolist umjetnika – F. Mićković, K. Ledić, J. Nikšić
HRVATSKI DOM HERCEGA STJEPANA KOSAČE
VELIKA DVORANA
Koncert klape Hrvoje i gostiju (u povodu obilježavanja 125. obljetnice HGPD „Hrvoje“ iz Mostara)/ Gosti: Zorica Kondža i Joško Banov

PONEDJELJAK, 5.5.2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
VELIKA DVORANA
TEATAR GAVRAN
M. Gavran: Sladoled;
Režija: Boris Svrtan

PONEDJELJAK, 5.5.2014.
GALERIJA KRALJICE KATARINE
Predstavljanje monografije Đele Jusića uz nastup dubrovačkih klapa i umjetnika

UTORAK, 6.5.2014.
GALERIJA ALUMINIJ
Promocija knjige Veselka Koromana „Ja, putnik“
SRIJEDA, 7.5.2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
KONCERT – Evergreeni i klapske pjesme; Akademski zbor Pro Musica, solisti i hercegovačke klape. Voditelj projekta: don Dragan Filipović
ČETVRTAK, 8.5.2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
VELIKA DVORANA
FLAMENCO Arrabalero, trupa Pedra Fernandeza– Španjolska

SUBOTA, 10.5.2014.
HNK MOSTAR
Filozofski fakultet
Dramska skupina
Tit Makcije Plaut: Škrtac

PONEDJELJAK, 12.5.2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
VELIKA DVORANA
NPRS-a iz Banjaluke
B. Nušić: predstava Ožalošćena porodica

UTORAK, 13.5.2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
GALERIJA KRALJICE KATARINE
Koncert gitara (Republika Turska)
Mediteranske noći
Ansambl: Mavi Siyah

SRIJEDA, 14.5.2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
VELIKA DVORANA
Kamerni teatar 55
Predstava Žaba

PETAK, 15.5.2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
VELIKA DVORANA
Opera u izvedbi kuće Opera bb iz Zagreba, Istarskog narodnog kazališta i Gradskog kazališta Pula
G.Donizetti: Il campanello
Uz Simfonijski orkestar Mostar i goste glazbenike iz Zagrebačke, Ljubljanske i Beogradske filharmonije

PETAK, 16.5.2014.
HNK MOSTAR
Predstava Otirač, monodrama
Izvodi: Ivo Krešić

SRIJEDA, 21.5.2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
VELIKA DVORANA
Jazz večer: Matija Dedić, Black Coffe ; Gost: Gibonni

ČETVRTAK, 22.5.2014.
GALERIJA ALUMINIJ
Promocija monografije Blaženke Cigić Milić „Život kao bajka“

NEDJELJA, 25.5.2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
VELIKA DVORANA
Ansambl hrvatskih pjesama i igara Lado
PONEDJELJAK, 26.5.2014.
GALERIJA ALUMINIJ
Izložba skulptura i slika Dragane Nuić Vučković i Nikole Vučkovića

UTORAK, 27. 5.2014.
HNK MOSTAR
Monodrama „Sokratova obrana“
Glumi: Šerif Aljić

PETAK, 30.5. 2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
VELIKA DVORANA
NP Tuzla
D. Kovačević: Larry Thomson
Režija: Sulejman Kupusović

NEDJELJA, 1.6.2014.
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
VELIKA DVORANA
Teatar Manje-više
Predstava „Cyrano“
Redatelj: Ivica Kunčević

POČETAK LIPNJA
HKD HERCEGA STJEPANA KOSAČE
VELIKA DVORANA
Kazalište Komedija
Musical „Jalta, Jalta“

DJEČJI DANI
Promocija knjige pjesama Ružice Zeljko „Za tvoj osmijeh, dijete“
Likovno-glazbeno-literarna radionica Uz potporu Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru


Bonjour

Mostar: lokalci ne otkrivaju ovo mjesto lako – ali kad otkriju, zna se zašto.

TEKST: Bonjour.ba/PR

Mostar: lokalci ne otkrivaju ovo mjesto lako – ali kad otkriju, zna se zašto. Mostar: lokalci ne otkrivaju ovo mjesto lako – ali kad otkriju, zna se zašto.

Postoje ona mjesta gdje dan počinje sporije, uz miris kafe i pogled na zelenilo dok vas konobari, s osmijehom već od ranih sati, pitaju želite li omlet s domaćim sirom ili nešto posebno po vašem izboru. Mjesta gdje doručak nije samo obrok, već ritual... i da, imamo mali insiderski tip.

Smješten svega desetak minuta od srca Mostara, to je mali gourmet raj za one koji znaju da dobar obrok može popraviti cijeli dan.

 

hotel_buna_501_bonjour_ba

hotel_buna_508_bonjour_ba

Bilo da dolazite na doručak s pogledom, poslovni ručak u bašti ili večeru uz čašu lokalnog vina, svaki obrok u restoranu hotela Buna nosi dozu pažnje i mirnoće koja se rijetko nalazi tako blizu grada.

 

hotel_buna_505_bonjour_ba

hotel_buna_502_bonjour_ba
 

Dok vas možda na prvu privuče elegancija obnovljenih prostora s historijskim pečatom iz austro-ugarskog perioda, ono što ostaje kao glavni utisak o kojem danas želimo pisati je restoran ili preciznije rečeno: gourmet doživljaj.

 

hotel_buna_506_bonjour_ba

hotel_buna_gif2_bonjour_ba
 

Doručak koji ne preskačete čak ni na brzinu

Ovdje doručak nije „s nogu“. On je ritual. Početak dana uz lokalne sireve, domaći hljeb, svježe voće i kombinacije koje bude i najuspavanije. Naša preporuka? Lagana pileća salatica kao savršen balans između osvježenja i energije, a mali trik s dodatkom narom daje jelu ono nešto zbog čega ćete je poželjeti i sutra. Idealno za one koji planiraju poslovni sastanak, ali i za one koji žele samo tiho jutro uz kafu i poglede na zelenilo. 

 

hotel_buna_3_bonjour_ba

hotel_buna_2_bonjour_ba
 

Ako imate sreće da ga uživate u vrtnoj restauraciji, pogled će vam pasti na čuveni bunski dolap za navodnjavanje koji i danas neumorno okreće ritam rijeke i smiruje svaki misao. Uz šapat vode i šolju kafe, dan počinje onako kako biste željeli da teče… lagano, autentično…

 

hotel_buna_504_bonjour_ba
 

 

Tokom doručka, pored raznovrsne ponude zdravih i slanih jela, gosti često biraju brownie kolač onaj pravi, s dubokim ukusom kakaa koji daje dodatnu energiju za dan koji slijedi.

 

 

Ručak koji spaja tradiciju i gourmet twist

Kada stigne podne, restoran postaje prava pozornica. Ručak u hotelu Buna je spoj hercegovačke tradicije i savremene kulinarske ponude. Jelo koje je s razlogom privuklo našu đažnju je  rižoto sa sipom. Kremast, intenzivan, savršeno začinjen…

 

 

Kozice se često nađu na tanjirima gostiju koji žele nešto laganije, dok je za one koji ne gravitiraju morskoj hrani tu pasta s piletinom. Jednostavna, aromatična i uvijek siguran izbor.

 

hotel_buna_5_bonjour_ba
 

Ake pitate šta lokalci najčešće preporučuju, odgovor je prilično jasan: “Najbolja riba? Probajte je upravo ovdje.”

Nakon ručka koji spaja tradiciju i savremene okuse, bilo bi šteta preskočiti desert. Iako svaki kolač na meniju nosi pažljivo birane sastojke i prepoznatljiv šarm domaće poslastice, kolač od datulja posebno se izdvaja jer je bogat teksturom, sladak i idealan kao završni ton obroka.

 

hotel_buna_6_bonjour_ba
 

Diskretna preporuka? Ne čekajte da nestane. Često se naručuje i za ponijeti, a za one koji biraju bezglutenske opcije, posebno se izdvaja kolač s makom, koji se savršeno sljubljuje s čašom Villa Sandi Prosecco Millesimato.

 

 

Večera uz vino i šapat rijeke

Kada se svjetla smire, večera se seli u intimni dio restorana, gdje svaka čaša vina dolazi s pričom, a svaki tanjir sa stilom. 

 

hotel_buna_500_bonjour_ba
 

Lokalna vina i lagani obroci kreiraju savršen kraj dana… bez žurbe, bez buke, samo uz osmijehe konobara koji znaju da vam treba još minut mira. 

 

hotel_buna_gif_bonjour_ba.jpg
 

U večernjim satima, dok se atmosfera smiruje, često naručeni izbor je crumble od jabuka uz kuglu sladoleda. Topao, hrskav i taman toliko sladak da zaokruži večeru u najnježnijem tonu.

 

hotel_buna_7_bonjour_ba
 

Insider tip

Zvuči kao kliše, ali vjerujte ovdje osoblje zna. Ne samo koji je desert najfotogeničniji, već i koji je riblji specijalitet tog dana dobio poseban touch iz kuhinje. Oni vas neće zatrpati informacijama, ali kad pitate: „Šta biste vi danas naručili?“ dobit ćete preporuku koja (još) nije na društvenim mrežama, ali bi mogla postati vaše novo omiljeno otkriće.

To je ona vrsta usluge diskretna, topla i instinktivna. Takva da se osjećate kao da ste već tu bili, iako ste prvi put došli u restoran.
 


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!